Monday, May 20, 2024
HomeСпортОбзор! Героя срази Миньор и го остави само на 6 т. пред...

Обзор! Героя срази Миньор и го остави само на 6 т. пред ЦСКА ІІ

Изненада и в Панагюрище – Оборище падна от аутсайдера Пирин (Рз)

Нови девет мача от 20-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се изиграха по терените на Югозападна България. Отбелязани бяха 25 гола, от които 19 за домакините и 6 за гостите.

ЦСКА ІІ – Чавдар

Мачът ЦСКА ІІ – Чавдар(Етрополе) не се игра поради отказ от по-нататъшно участие за първенството на гостуващия тим. При това положение се присъди служебен резултат 3:0 за армейския тим.

Вихрен – Септември ІІ

На терена в село Микрево се игра мачът между отборите на Вихрен (Сандански) и Септември ІІ (София). Този мач завърши при резултат 2:0 след попадения на Руслан Иванов от дузпа в 19-а минута и Методи Костов в 90-та минута. Според думите на старши треньора на Вихрен Наджи Шенсой теренът е бил негоден за игра, особено за отбор като Вихрен, изграден от много технични футболисти. Той се радва, че за в бъдеще мачовете ще се играят на напълно обновения терен на градския стадион в Сандански. Срещата се ръководи отлично от главния съдия Иван Донев, асистиран от Георги Стоянов и Йордан Гошев. По два жълти картона бяха показани на футболистите от двата тима. С тази победа отборът на Вихрен е 3-ти във временното класиране с 38 точки, а Септември са 9-и с 26 точки.

Сливнишки герой – Миньор

Най-голямата изненада в кръга дойде от град Сливница, където местният Сливнишки герой изненадващо победи Миньор (Перник) с 4:2. Отборът на гостите показа отлични резултати по време на контролните срещи от зимната подготовка, спечели и отложения мачсрещу ЦСКА 1948 ІІІ с 2:0 и се утвърди на върха на таблицата. Явно възпитаниците на Христо Господинов са подценили противника и при това положение претърпяха първата си загуба от пролетния дял на първенството, с което скъсиха разликата от точки с втория във временното класиране – ЦСКА София ІІ – с 6 точки. Головете за победителя Сливнишки герой бяха хеттрик Александър Александров-Аци и един на Димитър Панталеев. За отбора на гостите точни бяха Томас Добрев и Деян Христов. Миньор запазват лидерството си с 52 точки, а Сливнишки герой са на 6-о място с 35 точки.

Балкан – Кюстендил

В Ботевград местният Балканпобеди ФК Кюстендил с 4:1. Отборът на домакините поведе с 4:0 след попадения на Николай Миков в 8-ма, Йордан Дамянов в 15-а и Павел Петков в 45-а и 64-та минути. Почетното попадение за гостуващия тим бе дело на Мирослав Александров в 73-а минута. В 30-а минута старши треньорът на Балкан Иван Редовски получи червен картон от главния съдия Иво Ценов за саморазправа. След тази победа отборът на Балкан е на 4-то място с 36 точки, а ФК Кюстендил е на 7-мо място с 29 точки.

ЦСКА 1948 ІІІ – Септември

На затревения терен на НСА се срещнаха отборите на ЦСКА 1948 ІІІ и Септември(Симитли) и завършиха наравно 1:1. Първи откриха резултата домакините в 43-та минута чрез Васил Димитров. В 75-та минута Росен Петров изравни за 1:1. Главният съдия Любомир Вушовски показа един жълт картон за домакините и три за гостите. ЦСКА 1948 ІІІ е 15-и с 19 точки, а Септември (Симитли)са 14-и с 23 точки.

Левски ІІ – Банско Тиим

На терена с изкуствено покритие на стадион „Георги Аспарухов“ отборът на Левски ІІ победи Сдружение Банско Тиим с 5:1. Точни за отбора на домакините бяха Виктор Добрев – два гола, Никола Бандев, Калоян Петков и петричанинът Боби Рупанов-по един. Почетното попадение за отбора на гостите бе дело на Денис Ангелов. След тази победа отборът на Левски ІІ е на 11-о място с 26 точки, а този на Банско Тиим8-ми с 28 точки.

Витоша – Рилски спортист

На стадион „Летище“ отборът на Витоша(Бистрица) победи Рилски спортист (Самоков) с 1:0. Този резултат се приема като изненадващ, като се има предвид силните игри на Рилецо в края на есенния дял на първенството и качествената селекция, в която бе привлечен и екс националът Георги Миланов. Единствения гол в срещата отбеляза Николай Замфиров в 87-ма минута. Старши треньорът на Витоша Кристиян Узунов изрази задоволство от желанието за победа и старанието за постигане на целта от страна на футболистите, на които бе гласувал доверие. Той не пропусна да предели победата на своя тим като много авторитетна, защото е постигната срещу един от силните отбори в групата – този на Рилски спортист. С тази победа отборът на Витоша е 12-и с 25 точки, а Рилски спортист е на 5-о място с 36 точки.

Оборище – Пирин (Рз)

На стадион „Орчо Войвода“ се срещнаха отборите на Оборище и Пирин(Разлог). Като се имат предвид досегашните резултати, в този мач се очакваше убедителна победа за отбора на домакините, на които се предоставиха отлични условия за зимна подготовка отново при новия ръководител на клуба Илия Анчев и финансовото обезпечение от страна на новия кмет. За всеобща изненада, най-вече на ръководството и феновете, футболистите на Оборище допуснаха срамна загуба, и то като домакини, срещу последния във временното класиране – Пирин (Разлог). Единственото попадение в срещата отбеляза петричанинът Христо Якимов в 15-та минута. От управата на Оборище изразиха своето недоволство от главния съдия Кристиян Бучев, определяйки го като неточен в отсъжданията. Главният съдия в 63-та минута показа червен картон на Стефан Стефанов. При това положение отборът на Оборище е 17-и с 16 точки, точно над чертата на застрашеният от изпадане, само с 4 точки повече от Пирин (Разлог), които са на 19-о място с 12 точки и с тази победа съхраняват надеждите си за оцеляване в ЮЗ Трета лига.

Славия II– Хебър II

На терена с изкуствено покритие на спортния комплекс в квартал „Овча купел“  се срещнаха дублиращите отбори на столичния Славия и Хебър (Пазарджик). В този мач футболистите на домакините показаха добра игра и с голове на Мартин Сораков в 12-та и Валентин Петков от дузпа в 48-ма минута  се поздравиха с победа с 2:0. При това положение отборът на Хебър е 13-и с 23 точки, а СлавияІІ е 16-и със 17 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular