Saturday, May 18, 2024
HomeСпортОбзор: Гол след гол в контролите на ЮЗ Трета лига

Обзор: Гол след гол в контролите на ЮЗ Трета лига

Няколко контролни срещи се изиграха в края на изминалата седмица от отбори-участници в ЮЗ Трета лига, както следва:

 

На стадион „Осогово” се срещнаха мъжките отбори на ФК Кюстендил и Пирин (Разлог).

 

Зрителите, дошли да наблюдават този двубой, видяха общо седем гола,от които четири във вратата на Пирин (Разлог) и три-на ФК Кюстендил. Срещата започна с натиск на домакините. В 5-та минута бе отсъдена дузпа за поваляне на Любослав Любомиров вътре в наказателното поле на гостите. Точен от бялата точка бе новопривлеченият от Чавдар (Етрополе) Христо Радков (дебютант) за 1:0. В 15-та минута главният арбитър Антонио Антов отсъди втора дузпа в полза на домакините, този път за спъване на Марио Евтимов вътре в наказателното поле. Дебютантът Христо Радков бе точен и този път и резултата нарасна на 2:0. В 25-та минута след атака от дълбочина за домакините последва центриране от фланга зад защитата на гостите и Виктор Анастасов простреля вратаря на Пирин (Разлог) за 3:0. В 45-та минута при контраатака на гостите Ибрахим Алим получи топката, насочена по земята зад защитата на домакините и я отклони за 3:1. През втората част на срещата наставниците на двата тима дадоха шанс за игра на останалите футболисти от резервната скамейка, като Мартин Йорданов изведе нов състав на терена и всичко това се отрази неблагоприятно на тима от Кюстендил. В 60-та минута главният съдия Антонио Антов отсъди дузпа в полза на гостите. Точен бе Любомир Христов за 3:2. В 71-ва минута след отлично центриране на дебютанта Крис Вълчинов Пламен Петров-младши с глава простреля противниковия вратар за 4:2. Пет минути преди края на срещата при контраатака на гостите Петър Попадиин направи резултата 4:3.

„През първата част на срещата играхме с титулярния състав и стояхме далеч по-добре от отбора на Пирин. През втората част на двубоя пуснах в игра нов състав и всичко това даде отражение на качеството на играта. Все пак контролите са затова-да се даде шанс на всички футболисти”, сподели наставникът на ФК Кюстендил Мартин Йорданов.

 

В Ихтиман се игра контролния мач между местния Ботев и ЦСКА 1948 ІІІ.

 

Мачът започна добре за отбора на домакините, след като още в 5-та минута опитният Борислав Балджийски след перфектна атака успя да простреля вратаря на армейците за 1:0. Това стана заради колективна грешка на защитата на гостите, който остави непокрит Балджийски в наказателното поле.  В 30-та минута чрез образцова контраатака на армейския тим Даниел Маджиров центрира от фланга и Кристиян Грозданов изравни за 1:1. През втората част на срещата футболистите и на двата отбора търсеха начин за промяна на резултата и заиграха на по-високи обороти. В 50-та минута при бърза контраатака на гостите последва центриране в наказателното поле на домакините и там Даниел Маджиров изпрати топката в мрежата зад стража на Ботев за 1:2. На два пъти вратарят на домакините Васил Найденов показа невероятен рефлекс, като отрази ударите на Даниел Маджиров и Кристиян Грозданов. Веднъж Ивайло Величков от Ботев уцели напречната греда зад стража на армейския тим. В края на мача Симеон Игнатов успя да изравни резултата за 2:2.

„Давам много добра оценка за играта на футболистите, на които гласувах доверие в този мач. При по-точен мерник можеше и да победим в контролата. За мен равенството срещу отбора на Ботев (Ихтиман) е престижно, защото играхме срещу отбор, в който играят много добри футболисти, преминали и през професионални отбори. В този мач дадох шанс на футболисти от набор 2007 и 2008 година”, сподели новият старши треньор на ЦСКА 1948 ІІІ Даниел Желязков.

 

Отборът на Чавдар (Етрополе) победи в контролен мач Академик (Свищов).

 

Единственото попадение в срещата отбеляза Николай Ботев в 30-та минута. През целия мач имаш доста интересни моменти пред двете врати, но до други попадения така и не се стигна. Наставниците и на двата тима заложиха на различни състави в двете полувремена.

 

На стадиона в Панчарево в контролен мач се срещнаха дублиращите отбори на ЦСКА и Септември (София).

 

Възпитаниците на Стамен Белчев надиграха колегите си от Септември и успяха да се поздравят с победа. В 10-та минута след атака по десния фланг Александър Кожухаров проби защитата на гостите и с диагонален шут изпрати топката в далечния ъгъл за 1:0. В 20-та минута Теодор Апостолов след рейд по фланга насочи топката зад защитата на гостите и Алесандро Николов от движение опъна мрежата зад противниковия страж за 2:0. До края на първата част на срещата пропуски за армейския тим направиха Александър Кожухаров, Теодор Апостолов и Петко Панайотов. След почивката отново по-добрият отбор на терена бе този на младите армейци. Атаките през вратата на Септември ІІ се редяха една след друга. Много интересни атаки имаше най-вече по фланговете. Пропуските на Георги Димитров  и Алесандро Николов бяха причина да не се отбележат нови голове в противниковата врата.

„В този мач дадох шанс на 16 футболисти. Всички те играха с настроение, изпълниха указанията ми, не неопитността си каза думата и ще продължим да работим върху точността на мерника в завършващата част на удара срещу противниковата врата.  Следващата събота ще гостуваме в контролен мач на Рилски спортист в Самоков”, сподели Стамен Белчев-наставник на дублиращия отбор на ЦСКА.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular