Friday, May 3, 2024
HomeСпортМарек падна незаслужено с 1:3 от Пирин в Благоевград

Марек падна незаслужено с 1:3 от Пирин в Благоевград

На стадион „Христо Ботев” в град Благоевград се срещнаха отборите на елитния Пирин и новака във Втора професионална лига Марек от град Дупница.
Като цяло през първата част на срещата отборът, който водеше играта на терена, бе този на Марек. В 14-та минута при бърза контраатака на гостите топката бе насочена към Даниел Гогов, който овладя кълбото, насочи го към Николай Ганчев, но до отбелязване на гол отблизо не се стигна. Минута по-късно Веселин Любомиров от 7-8 метра се озова в удобна позиция за стрелба срещу вратаря на Пирин, но изпрати топката в аут. Нови два пропуска направиха Веселин Любомиров и Христо Каймакански. В 21-ва минута Николай Ганчев бе изведен по фланга в наказателното поле на домакините и с отмерен шут изпрати кълбото в далечния ъгъл зад стража на Пирин за 0:1. Шест минути по-късно след изпълнение на ъглов удар отляво от страна на домакините Борис Тютюков с глава изпрати топката в мрежата зад Константин Костадинов за 1:1. В 30-та минута в отбора на Марек бе извършена смяна, като на мястото на младия Любомир Костов  в игра влезе опитният Андон Гущеров. Той заигра на върха на атаката на Марек. В 36-та минута Христо Каймакански (с много добри прояви в мача) майсторски излъга защитник на домакините, последва точен пас към Даниел Гогов вътре в наказателното поле, но отново не се стигна до реализация. В 39-та минута Даниел Гогов напусна терена контузен, като неговото място зае Георги Божилов три минути по-късно, защото топката беше в игра.
През втората част на срещата наставниците на двата тима Ради Митревски и Танчо Калпаков периодически подменяха футболистите на терена с резервни състезатели, понякога и групово. В интерес на истината, играта на футболистите на Марек не бе така бърза, както бе през първото полувреме, което се дължи на промените, които бяха извършени, като резервите на домакините се оказаха по-добри. В 63-та минута перфектен пас на Андон Гущеров към Николай Ганчев пред наказателното поле на орлетата остана нереализиран заради стрелба с неточен мерник на последния. В 74-та минута Борис Тютюков от Пирин се възползва от грешка в защитата на Марек и изпрати топката в мрежата за 2:1. Пет минути по-късно вратарят на домакините пресече насочена към Андон Гущеров топка. В самия край на срещата при безобидна ситуация насочена топка към вратата на Марек се отби от крака на Росен Йорданов и 16-годишния вратар Янислав Янков бе изненадан и кълбото влетя в мрежата за 3:1.
Така след отлична игра най-вече през първата част на срещата футболистите на Марек проиграха куп чисти голови положения и вместо да решат нещата в своя полза далеч по-рано, допуснаха загуба с коренно различна игра през второто полувреме и загубиха от Пирин незаслужено. Вината за това трябва да се търси в играта на футболистите от Марек, допускайки  много елементарни грешки през второто полувреме, които трябва да се коригират незабавно, защото първенството чука на вратата.
Чест прави на феновете на Марек, които бяха над 100 и дошли с личен превоз, за да подкрепят любимия си отбор.
„През първата част на срещата се отвориха доста възможности  за гол, но успяхме да реализираме само една от тях. Това стана в 21-ва минута, когато поведохме в резултата след като Димитър Илиев бе извел Николай Ганчев в удобна позиция. По-късно пропуски направиха Веселин Любомиров и Даниел Гогов. През втората част пуснах в игра нов състав. Влязоха доста юноши, които за първи път играят с отбор от Ефбет лига. Отборът на Пирин взе инициативата и доминираше в играта. При резултат 1:1 след центриране в нашето наказателно поле от ъглов  удар Борис Тютюков с глава скочи над всички и покачи на 2:1. Третият гол за мен беше нелеп. При добра контраатака на футболистите на Пирин защитата ни не се подреди както трябва и насочената топка, излизаща в аут, се отклони от наш защитник и влезе в мрежата зад младия 16 годишен вратар Янков за 3:1. Доволен съм от контролата срещу Пирин. Сверихме си часовника с отбор от първа лига, което всъщност беше и генерална репетиция за нашия отбор преди гостуването ни на Черноморец (Бургас) във вторник, 18 юли. За пореден път се прекланям пред нашите фенове, които и този път не ни оставиха сами и дойдоха да ни подкрепят. Чакам ги и в Бургас”, сподели старши треньорът на Марек Танчо Калпаков.
Мачът Черноморец – Марек, който ще се играе във вторник, 18 юли, ще бъде излъчен в радиовариант с коментар в Ютуб канала „Марек завинаги”.

Марек: Костадинов, Башлиев, Стойнев, Сандев, Каймакански, Илиев, Иванов, Любомиров, Ганчев, Гогов, Костов (Янков, Михалков, Р. Йорданов, Божилов, Джаджаров, В. Йорданов, Гущеров, Кючуков, Мурадов)

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular