Monday, May 20, 2024
HomeСпортОбзор! Пет отбора продължават битката  за оставане в ЮЗ Трета лига

Обзор! Пет отбора продължават битката  за оставане в ЮЗ Трета лига

Девет мача от 33-ти кръг за първенството на Югозападната трета лига бяха изиграни в изминалата сряда. Отбелязани бяха общо 26 гола, 14 от домакините и 12 от гостите.

 

Пирин (Рз) –Банско Тиим

 

На стадион „Септември“ в град Разлог отборът на Пирин взе много важни три точки, след като постигна победа с 1:0 срещу Банско. Единственото попадение бе в заключителните минути и бе дело на неостаряващия Атанас Чепилов. Мачът пък бе дебют за новия треньор на банскалии Боби Хазуров, но той не бе успешен. Ситуацията за Банско е кошмарна, тъй като отборът има шест поредни загуби на сметката си, като в това число не броим служебния успех над Чавдар, който бе преди два кръга. Пирин (Рз) е 18-и с 33 точки, а Банско е 12-и с 38 пункта. В следващия кръг Пирин гостува на Ботевв Ихтиман. Отборът на Банско Тиимще приеме Оборище(Панагюрище).

 

Сливнишки герой – Костинброд

 

Отборът на Сливнишки герой постигна успех с 2:0 при визитата си на ОФК Костинброд в мач, игранна стадион „Георги Бенковски“. Тази среща бе от изключително важно значение за отбора на домакините, които при победа се отдалечаваха от опасната зона. За тяхно съжаление това не се получи и гостите от Сливница победиха с 2:0 след попадения на Димитър Пантелеев и Илия Петков. Така Сливнишки герой събра в актива си 54 точки и е 5-и в класирането, докато ОФК Костинброд се намира на 17-о място с 36 пункта. Преди този мач домакините от Костинброд нямаха загуба в пет поредни срещи.В следващия кръг отборът на Сливнишки герой ще домакинстват на Левски ІІ, а ОФК Костинброд ще бъде гост на Септември ІІ в София.

 

Славия IIСептември (См)

 

На помощния терен в квартал „Овча купел“ отборът на Славия II постигна победа с 2:1 срещу Септември (Симитли). Възпитаниците  на старши треньора на Славия ІІ Ивайло Василев стигнаха до попаденията в заключителните минути. Срещата започна лошо за белия тим, след като Веско Весков в 20-а минута откри за гостите от Симитли през първото полувреме и те имаха аванс до почивката. Втората част на срещата беше особено напрегната. В 85-ата минута Божидар Янков си вкара автогол за 1:1. Попадението за крайния успех бе дело на Марио Георгиев, който се разписа в 87-ма минута на мача за 2:1. Мачът бе ръководен отлично от силно прогресиращия арбитър Мариян Гребенчарски. След успеха си Славия II дели 14-о място с Оборище и ЦСКА 1948 ІІІ с 37 точки, а Септември (Симитли) е с 38 точки на 12-о място. В следващия кръг отборът на Славия ще гостува на ФК Кюстендил, а Септември(Симитли) ще домакинства на ЦСКА ІІ (София).

 

Оборище – Кюстендил

 

На стадион „Орчо Войвода“ в град Панагюрище отборът на Оборище победи ФК Кюстендил с 4:0. И четирите попадения паднаха през втората част на мача и бяха дело на Даниел Васев, Георги Кременлиев, Иво Иванов и Петко Петков от дузпа. Този мач бе ръководен на много високо равнище от главния съдия Димитър Буров. През второто полувреме Даниел Васев уцели напречната греда зад вратаря на гостите. Ненапразно след приключване на мача феновете наобиколиха с добър замисъл стаята на съдиите и скандираха „Г-н Буров, вие сте най-обективния съдия, гостувал на нашия стадион“. След успеха си панагюрци са 14-и с 37 точки, а ФК Кюстендил са 9-и с 44 точки. В следващия кръг Оборище гостува на Банско Тиим, а ФК Кюстендил ще бъдат домакини на Славия ІІ.

 

Левски II Балкан

 

На помощния терен на стадион „Георги Аспарухов“ в кв. “Герена“ отборът на Левски II постигна победа с 2:1 над ЦСКА 1948. Първото полувреме завърши при нулево равенство. След почивката домакините откриха чрез капитана си Борислав Рупанов, който се разписа след центриране от близка дистанция в 51-вата минута. В 70-ата минута обаче гостите изравниха чрез прекрасен удар на Калоян Стрински, който с топовен шут  от границата на наказателното поле направи резултата 1:1. Успехът на домакините дойде след попадение на Kалоян Петков в 87-ата минута, който засече  центриране на друга резерва – Георги Христанов. След успеха си Левски ІІ са 6-и в класирането с актив от 46 точки, а ЦСКА 1948 ІІ са на 17-о място с 37 точки. В следващия кръг отборът на Левски ІІ ще гостува в Сливница, а ЦСКА1948 ІІІ ще домакинства на Балкан(Ботевград).

 

Балкан – Вихрен

 

На терена с изкуствено покритие на стадион „Христо Ботев“ в Ботевград се игра мачът между отборите на местния Балкани Вихрен (Сандански). Ръководството и треньорският щаб на гостуващия тим официално афишираха намеренията си за атакуване на третото място в крайното класиране. Ненапразно този мач бе поверен на главния съдия Димитър Димитров, който се справи блестящо със задачата си, ръководеше срещата много точно и обективно и с действията си не повлия на крайния резултат. Възпитаниците на Наджи Шенсой знаеха за какво играят, дадоха всичко от себе си и съвсем заслужено се поздравиха с победа сред попадения на Антон Карачанаков в 14-а и Методи Костов в 85-а минути, което им отрежда 3-тото място с 60 точки, а Балкан са 7-ми с 45 точки. В следващия кръг отборът на Вихренще почива заради отказа на Чавдар(Етрополе) от участие в първенството. Балкан ще гостува на ЦСКА 1948 ІІІ.

 

ВитошаСептември ІІ

 

На стадион „Летище“ отборите на Витоша (Бистрица) и Септември ІІ (София) завършиха наравно 1:1. Това бе най-слабият мач за отбора на домакините до момента. Срещата започна с по-добра игра на гостуващия тим, които съвсем справедливо откриха резултата в 30-та минута за 0:1, който се запази до края на полувремето. След почивката възпитаниците на Кристиян Узунов излязоха по-мотивирани на терена, направиха няколко пропуски и едва в края на мача Георги Амзинуспя да изравни резултата от дузпа за 1:1. Витоша са 10-и с 42 точки, а Септември ІІ – 13-и с 38 точки. В следващия кръг Витоша ще гостува на Миньор (Перник), а Септември ІІ (София) приема ОФК Костинброд.

 

ЦСКА ІІ Миньор

 

На стадиона в Панчарево се срещнаха първият и вторият в таблицата на ЮЗ Трета лига- ЦСКА ІІ (София) и Миньор (Перник). Срещата беше само за престиж, защото отборът на гостите преждевременно завоюваха мястото си за Втора професионална лига от следващото първенство, а домакините са под номер 2. Този двубой беше ръководен на ниво от главния арбитър Иван Донев, асистиран от Георги Стоянов и Йордан Гошев. Първи откриха резултата перничани чрез Деян Христов в 13-а минута. В 26-а минута отново той покачи на 0:2. В даденото продължение на първата част Теодор Апостолов успя да намали на 1:2. След почивката първи успяха да вкарат гол армейците чрез Георги Чорбаджийски в 48-ма минута за 2:2. В 51-ва минута Деян Христов от дузпа промени резултата на 2:3. В 81-ва минута Георги Димитров изравни за 3:3. Така отборът на Миньор е на 1-во място с 85 точки, а ЦСКА ІІ са на 2-ро място със 71 точки. В следващия кръг ЦСКА ІІ са гости на Септември в Симитли, а Миньор ще бъде домакин на Витоша(Бистрица).

 

Хебър ІІБотев (Ихт)

 

На стадиона в Сарая отборите на Хебър ІІ (Пазарджик) и Ботев (Ихтиман) завършиха при резултат 2:1 за гостите. Мачът започна добре за възпитаниците на Спас Гигов, които откриха резултата в 18-та минута чрез Николай Дринов за 1:0. Отборът на гостите търсеше изравняване на резултата и успя да стори това в 37-ма минута с попадение на Кристиан Андонов. Второто попадение за гостите бе в 70-ата минута от Борислав Балджийски от дузпа -1:2. С тази победа отборът на Ботев е на 4-то място с 58 точки, а Хебър ІІ – 19-и с 30 точки. В следващия кръг Хебър ІІ гостуват на Рилски спортист, а Ботев(Ихтиман) приема Пирин (Разлог).

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular