Thursday, May 16, 2024
HomeСпортОбзор! 15-ият кръг от ЮЗ трета лига приключи с 30 гола, „Балкан”...

Обзор! 15-ият кръг от ЮЗ трета лига приключи с 30 гола, „Балкан” запази лидерството си

Десет мача се изиграха от 15-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига по терените на Югозападна България. В тях бяха вкарани 30 гола, от които 19 за домакините и 11 за гостите.
На стадиона в Бистрица местният

„Витоша” домакинства на „Пирин 2” (Благоевград)

и го победи с 5:0. Головете за отбора победител отбелязаха Станислав Петров в 11-ата, Християн Димитров в 30-ата, Кристиян Кочилов от дузпа в 38-ата, Християн Димитров в 61-вата и Цветомир Вачев в 64-тата минута. При това положение „Витоша” (Бистрица) са четвърти във временното класиране с 31 точки, а „Пирин 2” – 19-и с 4 точки.
В Разлог местният

„Пирин” загуби от временния водач „Балкан”

(Ботевград) с 0:1. Единственото попадение в срещата отбеляза Павел Петков в 58-ата минута. Тази победа бе очаквана за гостите. Мачът се игра в спокойно темпо и със спечелените три точки четата на Иван Редовски е едноличен лидер в таблицата на ЮЗ трета лига с 38 точки, с 3 повече от втория – ФК „Кюстендил”, и с 6 от третия – „Беласица” (Петрич). „Пирин” (Разлог) са на 11-о място с 21 точки.
На стадиона в Герман

„Септември 2” (София) загуби от „Беласица”

(Петрич) с 0:1. Единствения гол в мача отбеляза Валентин Костов в края на редовното време. Това беше напълно достатъчно за петричкия тим, който запази шансовете си за атакуване на първото място. Този мач беше успешен дебют за новия наставник на „Беласица” Николай Николов-Чезето. Със спечелените три точки отборът на петричани е трети с 32 точки, а „Септември” (София 2) са 14-и със 17 точки.
В Гоце Делчев местният

„Пирин” победи с 3:1 „Гранит” (Владая).

Ибрахим Алим се разписа в 30-ата и 90-ата минута, а Петър Лазаров – 48-ата минута за домакините. Почетното попадение за отбора на гостите отбеляза Мариан Хаджиев от дузпа в 44-тата минута. В 56-ата минута главният съдия Иво Исаев показа червен картон на Боян Евтимов от „Гранит”. „Пирин” (Гоце Делчев) са 7-и във временното класиране с 26 точки, а „Гранит” – 12-и с 21 точки.
На градския стадион в Сандански

„Чавдар” (Етрополе) нанесе тежка загуба на „Вихрен”

като гост с 5:0. Попаденията за отбора на „Чавдар” отбелязаха Николай Иванов в 10-ата, 32-рата и 65-ата минута, Николай Ботев в 45-ата минута и Йоан Маринов в 78-ата минута. Наставникът на „Вихрен” Емил Велев даде много ниска оценка за защитата на неговия тим и ги обвини за тежката загуба. „Има още четири мача до края на есенния дял от първенството. Ще се стремим да спечелим максимума от точки. През зимата ще умуваме около селекцията на отбора”, сподели Емил Велев. Отборът на „Чавдар” заема 6-о място с 27 точки, а на „Вихрен” – 15-о със 17 точки.
На стадион „Осогово”

ФК „Кюстендил” победи „Хебър 2” (Пазарджик)

с 2:0. За отбора на домакините точни бяха Марио Евтимов в 20-ата и Виктор Анастасов в 64-тата минута. „Хебър 2” са 16-и с 9 точки, а ФК „Кюстендил” – на второ място с 35 точки, само 3 по-малко от временния водач „Балкан” и с повече от следващия го „Беласица” (Петрич). Изключително спокоен мач, без показване на картони.
В град Ихтиман местният

„Ботев” победи „Левски” (Чепинци) с 3:1.

Първия гол в срещата отбеляза Борислав Балджийски от дузпа в 30-ата минута. Отново той в 37-ата минута покачи на 2:0. Васил Велев направи резултата 3:0 в 57-ата минута. Почетното попадение за отбора на гостите отбеляза Теодор Ганчев в 66-ата минута. Във временното класиране на групата отборът на „Ботев” е на 10-о място с 22 точки, а „Левски” (Чепинци) са на 20-о място с 1 точка.

„Рилски спортист” (Самоков) победи „Оборище”

(Панагюрище) с 3:1. И четирите гола в срещата бяха отбелязани през втората част на срещата. В 55-ата минута Ивайло Захариев откри за 1:0. Опитният голаджия Петко Петков вкара две поредни попадения във вратата на „Оборище” в 60-ата и 77-ата минута за 3:0. Почетното попадение за отбора на „Оборище” отбеляза Георги Георгиев в 84-тата минута. Отборът на „Рилски спортист” е 9-и с 22 точки, а този на „Оборище” – 5-и с 29 точки.
На стадион „Свети Петър”

„Банско” победи „Сливнишки герой” с 2:0.

Първия гол в срещата отбеляза Костадин Василев в 52-рата минута за 1:0. Денис Ангелов се разписа в 60-ата минута за 2:0. В самия край на срещата международният арбитър Ивайло Стоянов показа червен картон на Петър Малинов-младши. Този мач бе ръководен от международните съдии Ивайло Стоянов и Мирослав Максимов и проспериращия Любослав Танев. Делегат на срещата беше легендарният футболист на „Марек” Борис Кръстев, който по-късно води отборите на „Германея” (Сапарева баня) и „Марек”. Тази победа на „козлите” ги изведе на 8-о място с 24 точки, а „Сливнишки герой” са 13-и с 19 точки.

„Надежда” (Доброславци) и „Костинброд”

завършиха при резултат 1:1. Първи откриха резултата домакините чрез Георги Тодоров. В самия край на мача главният съдия Георги Димитров отсъди дузпа, която Валентин Лазаров превърна в гол и така възпитаниците на Любомир Божанков си тръгнаха с точка за Костинброд. Отборът на „Надежда” е 17-и във временното класиране с 10 точки, а този на Костинброд – 18-и с 8 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular