Monday, May 20, 2024
HomeСпортОбзор! 20-ият кръг на ЮЗ трета лига калкулира 27 гола, "Балкан" и...

Обзор! 20-ият кръг на ЮЗ трета лига калкулира 27 гола, “Балкан” и “Беласица” запазиха позициите си

С десет мача от 20-и кръг стартира пролетният дял от първенството на ЮЗ трета лига. Отбелязани бяха 27 гола, от които 13 за домакините и 14 за гостите.
Във фокуса попаднаха срещите Рилски спортист Самоков – Беласица Петрич, Бoтев Ихтиман – Балкан Ботевград, ФК Кюстендил – Витоша Бистрица, Надежда Доброславци – Чавдар Етрополе.
На стадиона в град Костенец стотина зрители от Петрич с присъствието си и непрекъсната подкрепа успокоиха футболистите на Беласица и направиха обстановката домакинска. Съпротивата на Рилецо бе до 30-ата минута, постепенно силите им намаляха и в края на полувремето защитникът голаджия на гостите Валентин Костов с глава откри за 0:1. Втората част на срещата премина изцяло под диктовката на петричките футболисти. Влезлият в игра Айвън Ангелов, който направи повторен дебют с фланелката на Беласица, оживи играта на терена и създаваше суматоха сред защитата на домакините. Именно след негов отличен самостоятелен рейд и перфектно центриране Живко Димитров-Малкия Ромарио покачи на 0:2. При това положение футболистите от Самоков напълно рухнаха и старши треньорът на Беласица Николай Николов бе прав, като заяви, че неговите възпитаници са се забавлявали до края на срещата. С тази победа отборът на Беласица продължава да диша във врата на временния водач Балкан, изоставайки само с една точка.
В Ихтиман местният Ботев отстъпи на Балкан Ботевград с 1:2. Ранен гол на Калоян Бонев в 3-тата минута за гостите, последва навременно изравняване на Борислав Балджийски в 12-ата минута. През второто полувреме бе отбелязано само едно попадение от Николай Цветков с глава в 52-рата минута, което се оказа решаващо за спечелване на трите точки от гостите от Ботевград, запазвайки първото си място с точка повече от Беласица.
На стадион Осогово в град Кюстендил едноименният тим загуби директния двубой с Витоша Бистрица с 0:2. Головете бяха дело на Кристиян Кочилов от дузпа и Християн Димитров. При това положение домакините са вече пети и силно намалиха шансовете си за атакуване на първото място, а Витоша увеличиха шансовете си още повече за лидерското място.
На стадиона в Доброславци се срещнаха местният Надежда и Чавдар Етрополе. Възпитаниците на Румил Жотев стояха много добре на терена, макар и без отсъстващите основни футболисти Цветомир Найденов и Валери Дръндев заради изтърпяване на наказание. На три пъти гредите помогнаха на гостите от Етрополе след удари на два пъти на Ивайло Петров и веднъж на Георги Тодоров. Спортното щастие споходи отбора на Чавдар, които с голове на Андон Гущеров, Николай Ботев и Валентин Лазаров спечелиха трите точки и вече тимът им е на 4-то място с 43 точки, увеличавайки значително шансовете си за атакуване на първото място.
На стадион Мусала в град Рила отборът на Оборище Панагюрище победи с 4:1 Пирин ІІ Благоевград. Головете за отбора победител отбелязаха Стенислав Георгиев (два) и по един Ивайло Аврамов и Георги Нетов. Почетното попадение за домакините отбеляза Илиян Грънчаров. С тази победа отборът на Оборище е вече 6-и с 40 точки и се доближи до първите пет, устремили се към челото на таблицата.
В Сливница местният отбор Сливнишки герой победи Левски Чепинци с 2:0. Попаденията бяха на Денислав Минчев и Марио Йорданов.
В Костинброд едноименният тим победи Хебър ІІ Пазарджик с 2:0 с голове на Владимир Каптиев и Лъчезар Георгиев.
На стадион Свети Петър в Банско едноименният тим надигра тотално Гранит Владая, но го победи само с 1:0. Единственото попадение в срещата бе дело на Марио Димитров в 70-ата минута. В този мач за отбора на домакините не играха Йордан Лечов и Илия Мунин заради болест и Боби Божинов и Веско Весков заради контузии. С тази победа четата на Борис Галчев е вече на 7-о място с 33 точки. Следващият им мач ще бъде в Петрич на стадион Цар Самуил срещу втория във временното класиране отбор на Беласица.
В Сандански местният Вихрен победи Пирин Разлог с 3:0. Головете бяха дело на Веселин Минев, Александър Якимов и капитана Вальо Георгиев.
Пирин Гоце Делчев победи като домакин Септември ІІ София с 3:0 с голове на Любомир Гуцев, Павел Головодов и Ангел Джунов

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular