Sunday, May 19, 2024
HomeРегионОБНОВЕНО: Мъж откри стрелба и взе за заложници бившите си жена и...

ОБНОВЕНО: Мъж откри стрелба и взе за заложници бившите си жена и тъща в с.Вълково

Стрелба и заложници в махалата на санданското село Вълково. Ранен е един човек, който е прострелян и е транспортиран към болницата в Сандански. Две жени са взети за заложници в момента, полицията е отцепила района.

По информация на NOVA става въпрос за семейна свада. Мъж отишъл в дома на бившата си съпруга, за да изяснят отношенията си. Впоследствие прострелва баща ѝ и взима нея и майка ѝ за заложници. Мъжът е въоръжен, допълва телевизията.

Тъстът е прострелян в ръката, допълва “24 часа”. Двамата мъже имали конфликт от години. Той не затихнал дори и след като стрелецът се разделил с дъщерята на жертвата си. Днес следобед изоставеният мъж, който е от Лом, пристигнал такси пред къщата на бившата си половинка. След поредната разправия, ядосан, извадил незаконен пистолет и прострелял опонента си в ръката. След това се барикадирал в къщата заедно с бившата си приятелка, за да я принуди да влезе в жилището. Мъжът я заплашил с незаконния пистолет. Двамата нямат деца, но жената има няколко от друг мъж и те са при него.

В момента ломчанинът държи като заложници бившата си половинка и майка й на таванския етаж. По думите на кмета на селото Антон Ханджийски той държи трима души, предава bTV.

В къщата живеят и двамата братя на любимата на ломчанина. Единият има две деца, но за късмет те са били на училище по време на заложническата криза и стрелбата и сега са при роднини.

Преди време майката е подавала сигнали, че бившият на дъщеря й я заплашва.

Сигналът е получен в 17:25 ч. На място има полицаи и психолози, които се опитват да го убедят да се предаде.

Специализирана техника от отряда за борба с тероризма също се насочва към село Вълково. Според източници на БНТ натам пътува и главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

Хората в селото са изплашени и не могат да се приберат в домовете си.

Отцепена е цялата улица в санданското село Вълково, допълни часове по-късно БТА. Всички живеещи на улицата са изведени от домовете си, а улицата е затворена. В момента мъжът държи в къщата две жени. Къщата се намира в ромската махала в с. Вълково и е обградена от полиция.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular