Saturday, May 18, 2024
HomeСпортОборище победи ЦСКА II насред „Българска армия“

Оборище победи ЦСКА II насред „Българска армия“

Ташко СУЛЬОТОВ

Около 300 зрители станаха свидетели на мача от ІV кръг за първенството на ЮЗ Трета лига между отборите на ЦСКА ІІ и Оборище (Панагюрище).  И в този мач наставникът на гостуващия тим Ивайло Аспарухов заложи на най-доброто, с което разполага в момента, и тактически успя да надделее над младите армейци, побеждавайки ги с 1:0.

През първата част на срещата възпитаниците на Ивайло Аспарухов разтресоха гредите зад вратаря на домакините Георги Гергинов след удари на капитана Валентин Миленов и Кристиян Николов.

Втората част на срещата започна равностойно. В 50-та минута главният съдия Петър Николов показа червен картон на Преслав Николов и гостите останаха с човек по-малко на терена до края на срещата. Независимо от това, футболистите на Оборище заиграха на по-високи обороти. При центриране на Алексей Георгиев отдясно в наказателното поле на домакините, Симеон Иванов-Матераци с глава насочи топката в далечния ъгъл на вратаря на армейците за 0:1. Този гол, отбелязан в 65-ата минута, се оказа единствен в срещата, но донесе много радост за треньорския щаб и футболистите на Оборище, които от началото на първенството от четири мача направиха три гостувания и спечелиха шест точки.

„Първата част на срещата бе изцяло за отбора на гостите, които на два пъти уцелиха гредата на нашата врата. Не успяхме да реализираме положенията си заради неточна стрелба на Георги Димитров, Алесандро Николов и Илиян Антонов”, сподели Стамен Белчев-старши треньор на ЦСКА ІІ.

„В този мач направих промени в състава. Всичко това се оказа удачно. Макар и с човек по-малко, успяхме да надиграем втория отбор на ЦСКА на стадион „Българска армия”. Посвещаваме тази победа на кмета и на председателя на управителния съвет на клуба. Следващия мач ще гостуваме на Витоша (Бистрица)”, сподели Ивайло Аспарухов – старши треньор на мъжкия отбор на ФК Оборище.

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular