Monday, May 20, 2024
HomeСпортОборище стартира със сериозни промени

Оборище стартира със сериозни промени

Официалният старт на зимната подготовка на отбора на Оборище бе даден на стадион „Орчо Войвода“ след отслужване на водосвет за здраве и успехи. Сред гостите на събитието бяха кметът на общината Желязко Гагов, председателят на Общински съвет Иван Лалов, общински съветници, представители на клубното ръководство, младежи и деца от клуба, фенове и родители.  По традиция домакинът на клуба Иван Христосков плисна менче с вода преди футболистите да се отправят към терена за своето първо занимание.

Пожелание за успешен сезон на отбора отправиха кметът на общината Желязко Гагов и председателят на местния парламент Иван Лалов. Те се обърнаха и към най-малките „войводи“ от детските и юношески гарнитури с пожелание за успешен сезон.

От името на местната инициативна група Панагюрище-Стрелча-Лесичево,Лучко Македонски и легендарният ръководител, спонсор и  фен на Оборище Илия Анчев подариха  топки на  отбора. Появата на последния внесе успокоение сред присъстващите, че нещата в клуба ще тръгнат отново в правилна посока.

Нов треньорски дует в състав Борислав Кьосев и Огнян Младенов ще ръководи мъжкия отбор на клуба. Само седем футболисти са останали от досегашните. Всички останали са новопривлечени. Сред новите имена са Ивайло Христов, Божидар Христов, Стефан Неделчев, както и завърналите се Георги Нетов, Георги Кременлиев и Божидар Васев. Селекцията е отворен процес.

На среща преди старта на зимната подготовка, на която са присъствали клубното ръководство,  треньорите и футболистите, е била поставена цел да се изгради и стабилизира отбора, да се подобри играта и за Оборище отново да се заговори така, както бе преди години. Клубът вече има нов изпълнителен директор – това е Генади Хърков, който ще движи всички оперативни въпроси. Предстои да бъде проведено общо събрание, на което ще бъде избран нов управителен съвет.

До момента са уточнени пет контролни срещи, а именно:

На 20 януари срещу третия отбор на ЦСКА 1948, който ще се играе на НСБ Бояна;

На 27 януари срещу Локомотив (Мездра);

На 31 януари срещу Витоша (Бистрица);

На 3 февруари срещу Гранит (Владая);

На 10 февруари срещу Асеновец.

Последната контрола ще се играе на стадион „Орчо Войвода“, за останалите местата и часовете ще бъдат уточнявани допълнително.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular