Sunday, May 19, 2024
HomeРегионКюстендилОбщината в Кюстендил набира проекти за финансиране от Общинския фонд за подкрепа...

Общината в Кюстендил набира проекти за финансиране от Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи

До 10 май продължава процедурата за набиране на проектни идеи за финансиране от Общинския фонд за подкрепа на местни инициативи, съобщиха от Общината в Кюстендил. През миналата година чрез фонда са били отпуснати 100 хиляди лева, толкова е и сумата за настоящата година. Минималната сума на финансовата помощ за проект е 1 000 лв., а максималната – 5 000 лв.

Участниците в инициативата, които имат искане за финансиране на стойност до 2000 лв., трябва да осигурят доброволен труд към изпълнение на инициативите, а тези с проектни предложения на стойност между 2000 и 5000 лв. – и собствен финансов принос, в размер минимум на 50 процента от исканата помощ.

Кандидати могат да бъдат организации, които желаят да реализират инициативи в съответствие с целите на обявената сесия и в полза на местната общност, уточняват от Общината. Идеите могат да се реализират в населените места на територията на община Кюстендил, в имоти публична или частна общинска собственост, имоти на БПЦ или на нейните поделения и настоятелства, както и по изключение, когато се създава синергичен ефект с благоустрояване и озеленяване до обекти, получили финансиране по национална или по оперативна програма.

Допустимите дейности са почистване на паркови пространства, междублокови пространства, прилежащи площи към сгради, пешеходни зони; благоустрояване на прилежащи площи към сгради и на пространства към обществени сгради; създаване, реновиране и/или възстановяване на нови паркови пространства, пешеходни зони, зелени площи в улици и кръстовища, залесяване; поставяне на градинско обзавеждане, беседки, барбекю; настилки, купуване и/или ремонтиране на детски и/или спортни съоръжения спортни игрища и други дейности.

RELATED ARTICLES

Most Popular