Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаОбщината обяви конкурса за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски”

Общината обяви конкурса за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски”

В Дупница започна процедурата по избор на управител на общинската болница.От общината обявиха официално конкурса, като документите на желаещите да оглавят МБАЛ „Св. Иван Рилски” трябва да се подадат до  април 3 (включително). Документи за участие в могат да подават магистри по медицина,съответно по дентална медицина,с квалификация по здравен мениджмънт или по икономика и управление. Кандидатите трябва да имат минимум 5 години трудов стаж като лекар, лекар по дентална медицина или икономист.

Конкурсът ще се проведе на три етапа: проверка на съответствието на представените документи с предварително обявените изисквания; представяне от кандидатите на програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период; събеседване с кандидатите.

Оценяването на кандидатите ще се извърши от комисия от пет члена, от които един представители представител на РЗИ и четирима общински съветници.

Както е известно, ако бъде избран нов управител, той ще подпише 3-годишен договор за управление.

Припомняме, че до конкурса се стигна, след напускането на бившия прокурист  на лечебното заведение Мария Жайгарова. В момента овакантеното от нея място заема д-р Стефан Николов, като се очаква той да участва в конкурса.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular