Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионБлагоевградД-р Димитър Димитров оглави болницата в Благоевград

Д-р Димитър Димитров оглави болницата в Благоевград

Хирургът д-р Димитър Димитров ще оглави МБАЛ Благоевград. Това става ясно от окончателните резултати от конкурса за директор на лечебното заведение, публикувани на уебстраницата на Министерството на здравеопазването.

Припомняме, д-р Димитров бе единственият кандидат, подал документи в конкурса за поста след внезапната смърт на досегашния директор на болницата д-р Огнян Митев в края на миналата година.

След като премина успешно през първите два кръга на конкурса – преглед на документите за съответствие и представяне на концепция за развитие на лечебното заведение и приноса на кандидата към него, хирургът се е справил и с последния, трети кръг – събеседване с комисия.

Така след вписването си в Търговския регистър д-р Димитър Димитров ще застане начело на болницата до края на идната година, когато изтича мандатът на Съвета на директорите на МБАЛ – Благоевград.

Д-р Димитър Димитров практикува първоначално като лекар хирург в родния му Разлог. Той има богат професионален опит като специалист по обща хирургия, над 11 години е работил в клиники в Израел, в благоевградската болница се завърна преди години.

RELATED ARTICLES

Most Popular