Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградОбщина Благоевград кани неправителствени организации за участие в Съвета за сътрудничество "С...

Община Благоевград кани неправителствени организации за участие в Съвета за сътрудничество “С грижа към животните”

Община Благоевград отправя покана към неправителствени организации за защита на животните, които да участват в дейността на Съвета за сътрудничество “С грижа към животните”, съобщиха от пресцентъра на общината.
Заинтересованите организации, които са регистрирани, могат да подават заявление по образец в деловодството на общинската администрация. След подбор на кандидатите ще бъдат изпратени покани, а три неправителствени организации ще бъдат включени като постоянни членове в създадения към общината съвет. Одобрените организации ще трябва да определят свои представители и техни заместници, посочват от пресцентъра на община Благоевград. От там допълват, че задълженията на Съвета за сътрудничество са въз основа разпоредбите на Закона за защита на животните, Закона за ветеринарномедицинската дейност и Европейската конвенция за защита на животните.
Съветът за сътрудничество към община Благоевград е създаден с цел овладяване популацията на бездомни животни. Преди седмици членове и доброволци започнаха преброяване на домашните и бездомни кучета на територията на областния център и околните села. Данните се обобщават и предстои да бъдат обявени.

RELATED ARTICLES

Most Popular