Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБобов долОбщина Бобов дол готви продажбата на амортизирани МПС-та, имоти за над 20...

Община Бобов дол готви продажбата на амортизирани МПС-та, имоти за над 20 000 лв. и дървен материал

Продажба на общински моторни превозни средства (МПС), тополова дървесина и съсобствени парцели предстои в Бобов дол. В общината подготвят публичен търг за продажба на близо 20 автомобила – леки и товарни, и части от тях, трактори, автобус, цистерна, сметосъбирачи на обща стойност 49 355 лв. с ДДС. МПС-тата са купувани за осъществяване на дейностите в общината през годините и към момента са напълно повредени и неработещи и не подлежат на възстановяване. Голяма част от техниката се намира в Общинското предприятие “Чистота, озеленяване и благоустройство” – Бобов дол. На въпросните МПС-та е изготвена пазарна оценка от лицензиран оценител на машини и съоръжения. За да се проведат тръжните процедури, е необходимо Общинският съвет да одобри пазарната оценка на техниката.
На същото заседание местният парламент ще разгледа и предложение за приемане пазарната оценка на 7 имота в с. Бабинска река. Това са парцели, съсобственост с „Еко био земеделие” с управител Владимир Драганов, за които има решение собствеността да се прекрати чрез продажба на общинската част. Общата площ на терените е над 6,1 дка, а пазарната им оценка – 20 592 лв. без ДДС.
Пазарната оценка на дървения трупен материал от топола е 55.08 лв./куб. м с ДДС. Граждани на община Бобов дол са проявили интерес относно закупуване на материала, съхраняван в покрит склад в ОП „Чистота, озеленяване и благоустройство”. Материалът е общо 110 кубика на дължина по 1 м и за продажбата му също ще се проведе публичен търг, става ясно от докладната. Общинските съветници ще вземат решение по докладните на сесията си на 27 октомври.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular