Monday, May 20, 2024
HomeРегионКюстендилОбщина Кюстендил спечели 214 708 лв. за саниране и ремонт на...

Община Кюстендил спечели 214 708 лв. за саниране и ремонт на физкултурния салон в VІ ОУ

 

Община Кюстендил спечели проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност във физкултурен салон – VІ ОУ “Св. Паисий Хилендарски”, гр. Кюстендил“. Общата стойност на проекта е 214 708, 01 лв. с ДДС. Той е по Годишна програма за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни обекти и/или спортни съоръжения в държавните и общинските училища, Модул 2 „Ремонт на съществуващи физкултурни салони“, Дейност 1 „Цялостен ремонт на физкултурен салон“.

По проекта ще бъде ремонтирана сградата на физкултурния салон в VI ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Кюстендил.

Броя ученици в редовна форма на обучение за учебната 2021/2022 година, които посещават единственото спортно закрито помещение, ползващо се от VI ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ е 874-и.

Към настоящия момент, физкултурния салон не отговаря на изискванията на  Наредба № 24 от 10 септември 2020 г. за физическата среда и информационното и библиотечното осигуряване на детските градини, училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие,  издадена от министъра на образованието и науката и министъра на здравеопазването обн. в ДВ. бр.84 от 29.09.2020 г.

Основните дейности, които ще се изпълнят по проекта са – изпълнение на мерки за енергийна ефективност — поставяне на външна топлоизолация, топлоизолация на покрив и подмяна на дограма;  Ремонт на покрив – демонтаж на стара покривна хидроизолация и доставка и полагане на хидроизолация; Подмяна на ОВК и ВИК инсталации; подмяна на осветителна инсталация; Доставка и монтаж на вътрешни врати;  Довършителни работи – таван, стени, под.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular