Friday, May 17, 2024
HomeРегионРазлогОбщина Разлог организира работна среща "План за интегрирано развитие на община Разлог"

Община Разлог организира работна среща “План за интегрирано развитие на община Разлог”

Община Разлог организира работна среща/фокус група с партньорите и заинтересованите страни, относно подготовката на “План за интегрирано развитие на община Разлог за периода 2021 – 2027 г.”. На 2-ри и 3-ти август в многофункционалната зала на Народно читалище „15 Септември 1903-1909 г.“ гр. Разлог участниците ще могат да се запознат с предстоящите стъпки и действия, свързани с планирането.
Фокус групата, насочена към представителите на „Социални дейности, здравеопазване, образование, култура, НПО, младежки дейности спорт“, ще се проведе на 2-ри август от 10:30 до 12:00 часа, а от 16:00-17:30 ч. ще се състои среща с представителите на сектор „Бизнес“.
На 03.08.2022 г. от 10:30-12:00 ч. Община Разлог ще проведе фокус група с „Местна власт и институции“/ представители на общинската администрация, членове на общинския съвет, кметове на кметства и кметски наместници; представители на регионални структури на централната власт и на експлоатационните дружества, а от 16:00 ди 17:30 часа ще очакват представителите на туристическия бранш.
Община Разлог е в процес на разработване на План за интегрирано развитие за периода 2021–2027 г., който ще определи актуалните проблеми, нуждите и потенциала за развитие на общината. На срещите ще бъдат представени
резултатите от социално-икономическия анализ на общината и от
проведеното анкетно проучване сред гражданите, както и да даде
възможност за обмен на информация, становища и коментари относно съществуващите проблеми, рискове и възможностите за развитие.
За ръководството на общината е от съществено значение в процеса на планиране да се включат всички, които се интересуват и имат отношение към местното развитие, към ефективното използване на публичните ресурси
и към успешното оползотворяване на европейските фондове.

RELATED ARTICLES

Most Popular