Thursday, May 2, 2024
HomeРегионСамоковСтартира процедура за проекти за ремонт на отсечката Ковачевци – Поповяне

Стартира процедура за проекти за ремонт на отсечката Ковачевци – Поповяне

Областно пътно управление – София обяви обществена поръчка за изработване на технически проекти за основен ремонт на 103,3 км републикански пътища в Софийска област. Сред тях са над 33 км от първокласния път Джурово – Ботевград, както и близо 7 км от третокласното трасе Ковачевци – Поповяне, което е алтернативен маршрут за Самоков и Боровец. Индикативната стойност на поръчката е 2 066 800 лв. без ДДС. Срокът, в който кандидатите могат да подават офертите си, е 15 август 2022 г.
Обществената поръчка е в пет обособени позиции.
В обособена позиция 4 е изработването на технически проект за ремонта на 6,8 км от път III-181 Ковачевци – Поповяне. Третокласният път е алтернатива за пътуващите от София към община Самоков и курортните комплекси Боровец и Мальовица. Прогнозната стойност за проектирането е 137 200 лв. без ДДС. Срокът за изработване е 60 календарни дни.
Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността и срокът им за изпълнение. След процедура по ЗОП след това ще бъдат избрани и изпълнителите на необходимите ремонтни дейности.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular