Monday, May 20, 2024
HomeРегионБлагоевградОбщинският съвет в Благоевград гласува да освободи от заплащане наемателите на общински...

Общинският съвет в Благоевград гласува да освободи от заплащане наемателите на общински имоти

На днешната редовна сесия благоевградските общински съветници гласуваха да бъдат освободени от заплащане на наемни вноски и концесионни плащания наемателите на общински имоти и търговски обекти заради обявеното извънредно положение в страната, свързано с пандемията. Съветникът от ГЕРБ Кирил Илиев предложи да бъдат освободени от заплащане и временните търговски обекти в Община Благоевград.

Местният депутат Калоян Ханджийски, който вече е ръководител на новата група в Общинския съвет „Свободни демократи“, предложи да се даде шанс и на неизрядните платци, като си  покрият задълженията за миналата година – 2019.

Кметът Румен Томов коментира, че в сегашната тежка ситуация е желателно да бъдат освободени от такси и неизрядните наематели.

На редовното си заседание съветниците приеха  План за действие на Община Благоевград за интегриране на ромите (2020-2022),  Местните депутати одобрително гласуваха и Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Община Благоевград за 2020 година./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular