Monday, May 20, 2024
HomeНовиниОбявяват номинациите за наградите "Оскар"

Обявяват номинациите за наградите “Оскар”

Днес трябва да бъдат обявени номинациите за годишните награди на Американската филмова академия. Тази година обявяването на победителите и връчването на статуетките ще бъде на 27 март.

Актьорите Лесли Джордан и Трейси Елис Рос ще обявят избраните участници във всичките 23 категории за наградите “Оскар”, които ще бъдат връчени за 94-и път.

Тази година 276 филма отговарят на условията за разпределението на наградите, а някои от тези филми вече имат признание и награди от филмови фестивали, но от тях ще бъдат определени 10, които ще претендират за златната статуетка.

Точно тази 10-ка е голямата промяна за 2022 г. През последните 10 години обичайно в категорията за най-добър филм се състезават от 5 до 8 или най-много 9 филма.

„Белфаст“, ​​„Дюн“, „Силата на кучето“, „Уестсайдска история“ бяха номинирани на тазгодишните награди на Гилдията на продуцентите и за Наградите на Гилдията на режисьорите, а най-големите миналогодишни касови хитове “Спайдърмен: Няма път към дома” и “Смъртта можe да почака”, не попаднаха сред номинациите. Дали ще бъдат пропуснати сега, ще научим след часове.

За първи път от 2018 година отново раздаването на “Оскари”-те ще има водещ, а церемонията се завръща на обичайното си място в театър “Долби” в Холивуд и ще бъде излъчвана на живо.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular