Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаОкончателно: Дупнишкият кмет Първан Дангов не влезе в ръководството на НСОРБ

Окончателно: Дупнишкият кмет Първан Дангов не влезе в ръководството на НСОРБ

Кметът на Дупница Първан Дангов така и не попадна в  ръководството на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), въпреки амбициите на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Общото събрание на сдружението избра състава на Управителния и Контролния съвет за мандат 2023-2027 г. Гласуването за листата от номинирани се извърши тайно от всички делегати на форума.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов беше преизбран за трети мандат за председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България за мандат 2023 – 2027 г. За председателското място имаше две кандидатури, тази на кмета на Община Велико Търново и на кмета на Община Елин Пелин Ивайло Симеонов.

В Управителния съвет на НСОРБ от Югозапада влизат Димитър Бръчков – кмет на община Петрич, Радослав Ревански – кмет на община Белица и Станислав Владимиров – кмет на община Перник.

Припомняме, че изборът на нов Управителен съвет на Националното сдружение на общините в Република България стана повод за пореден конфликт между кмета на Перник Станислав Владимиров и председателя на БСП Корнелия Нинова.

В основата на раздора бе дупнишкият градоначалник Първан Дангов, който не събра достатъчен брой гласове, за да влезе в Управителния съвет на НСОРБ.

Това накара лидерът на БСП Корнелия Нинова да разпространи гневна декларация през януари. В нея тя заяви, че няма да се откаже от кандидатурата на Първан Дангов и съобщи, че ще я внесе отново в Общото събрание в края на февруари.

Очевидно лобито на Нинова в НСОРБ се оказа недостатъчно, за да прокара в ръководството червения дупнишки кмет.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular