Wednesday, May 15, 2024
HomeРегионПерникОмбудсманът със становище за честите аварии в „Топлофикация-Перник“

Омбудсманът със становище за честите аварии в „Топлофикация-Перник“

Омбудсманът Диана Ковачева очаква обективна и ефективна проверка от компетентните органи на причините за честите аварии по съоръженията на „Топлофикация-Перник“.

Във връзка с насрочената за днес извънредна сесия/от 13.30 часа/  в Перник за проблемите в топлоснабдяването, Ковачева е изпратила становище, в което подчертава, че са необходими трайни решения за осигуряване на качествено и непрекъснато отопление и битово горещо водоснабдяване в града.

Ковачева заявява, че през последните три отоплителни сезона в институцията на омбудсмана са постъпили десетки жалби и сигнали от жители на Перник за чести аварии и влошено качество на услугата. Във връзка с тях са изпращани писма и препоръки до компетентните органи.

Последната препоръка, в която се настоява за извънредна проверка на „Топлофикация Перник” и справедлива компенсация на абонатите еот 11 февруари, а на 18 февруари е получено отговор от председателя на КЕВР, че регулаторът е запознат с възникналите проблеми и е изискал от ръководството на „Топлофикация-Перник“ документи, данни и информация, свързани с нарушеното топлоподаване.

В становището си, омбудсманът подчертава още ,че топлоснабдителното предприятие трябва да предприеме краткосрочни и дългосрочни мерки за преустановяване и предотвратяване на бъдещи нарушения./БНР

 

RELATED ARTICLES

Most Popular