Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБлагоевградОперират във ВМА простреляния ловец край Симитли

Оперират във ВМА простреляния ловец край Симитли

60-годишният ловец Кирил С., който бе прострелян по време на лов край Симитли, бе транспортиран по спешност във ВМА. Авджията от 39-а ЛРД-Симитли бе ранен по време на групов лов за дива свиня в района в местността Кумола край село Тросково. Злополуката станала, след като мъжът се е отклонил от дружинката. Той напуснал своята пусия и навлязъл в периметъра на колегата си. Така по погрешка бил прострелян от друг ловец. Изстрелът преминал през храстите, зад които сачмите застигнали 60-годишния мъж. Стрелецът твърди, че на пусията му е излязла лисица, поради което той презарежда пушката си, като сменил бренекето с патрон със сачми. Пострадалият Кирил е ранен в дясната част на коремната област и в крака. Тай е със засегнат бъбрек.
Първоначално е бил настанен в хирургичното отделение на благоевградската болница без опасност за живота. По-късно обаче медиците преценили, че раненият трябва да бъде транспортиран за операция в столицата.
От ЛРС “Сокол” в Благоевград коментираха, че ще предприемат сериозни мерки след този инцидент. Според тях е недопустимо ловец да напусне пусията си и да застраши и своя, и на колегите си живот.
НЛРС-СЛРБ призовава всички ловци да спазват правилата за безопасност по време на лов и при дейности с ловно оръжие и боеприпаси!

RELATED ARTICLES

Most Popular