Sunday, May 19, 2024
HomeНовиниСвятОрбан осъди федерализма на ЕС и ЛГБТК офанзивата

Орбан осъди федерализма на ЕС и ЛГБТК офанзивата

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви в събота в Румъния, че отварянето на Изток е важно, защото има нужда от “световна икономика, а не от затворен и закостенял Европейски съюз”, предаде агенция “Аджерпрес”. В реч пред Летен университет в Румъния Орбан също така поднови атаките си срещу това, което нарече “ЛГБТК офанзива” на Европейския съюз, и заяви, че неговото националистическо правителство ще защитава християнските корени на страната, допълва агенция “Ройтерс”.

Орбан изрази надежда, че изборите за Европейски парламент догодина ще укрепят позициите на правителства в ЕС, които отхвърлят “федерализма”, представян от Германия и Франция.

Агенция “Ройтерс” напомня, че унгарският премиер е отдавнашен критик на Брюксел, а през 2021 г. прокара закон, който забранява употребата на материали, промотиращи хомосексуалността и смяната на пола, в училищата в Унгария. Освен по темата за “ЛГБТК пропагандата”, както я определя унгарският премиер, той е в противоречие с Брюксел и по други въпроси като върховенството на закона и реформите в медиите и в съдебната система в Унгария, отбелязва “Ройтерс”./ glasove.com/

 

RELATED ARTICLES

Most Popular