Thursday, May 16, 2024
HomeКриминалниОставиха в ареста адвоката-насилник от Петрич

Оставиха в ареста адвоката-насилник от Петрич

Районният съд в Петрич остави в ареста Павлик Узунов. Адвокатът е с повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда след като преби жестоко мъжът, който го приюти в дома си.

Пострадалият Любомир Стойков е в тежко състояние. Той е в болница с 11 счупени ребра, фрактури, хематоми и кръвоизливи. Изпитва силни болки и е в шок от преживяното. Защитникът на подсъдимия е пледирал, че клиентът му не е осъждан и няма регистрирани други криминални прояви, както и че има постоянен адрес в град Петрич. Въпреки това съдът прецени, че Узунов остава зад решетките с мярка “задържане под стража”.

До жестокия инцидент се е стигнало след като Любомир Стойков отказал  да даде пари на приятеля си, който подслонил. Узунов изпаднал в ярост и му нанесъл жесток побой. Намесата не съседите предотвратили жестокия побой.

Припомняме, че пострадалият мъж бе настанен в болницата в града, а лекуващият лекар Орлин Кючуков коментира пред „Нова телевизия“, че пациенти с такива травми се срещат рядко. Пребитият Стойков разказа, че преди седмица приютил в апартамента си Узунов, който му се представил като адвокат в затруднено положение.

„През първите дни не правеше нищо. Дадох му първо 70 лева и карта, в която бяха останали около 100 лева. Взе ги и тях и започна: „Трябват ми спешно 50 лева”, разказа пострадалият и обясни, че Узунов ставал все по-агресивен. Когато Стойков спрял да му дава пари, Узунов започнал да го бие.

„Започна постоянно да ме бие – два, три, четири дни. Попитах го още ли, защото вече не мога да дишам. „А не можеш?”, отвърнал му юристът и държал приютилият го в дома си мъж да му намери още пари. Три поредни дни Стойков бил пребиван вкъщи от госта си. В неделя Узунов отново питал за пари и като не получил, освирепял.

„Дръпна ме от леглото – на земята. Хвана ме за ушите, извива ми пръстите и ги чупи. Трошеше ми главата”, разказа пострадалият. Негов съсед чул стенанията му и се качил в апартамента, за да помогне. На стълбището обаче борбата с насилника продължила. Той бил в неадекватно състояние и изпаднал в дива ярост. Хванал се за парапета и не искал да напусне апартамента на жертвата си. Тогава пристигнали полицаите и го задържали.

„11 счупени ребра не могат да се случат често. Доколкото ми казаха, побойникът е скачал върху гръдния му кош. Това са недоказуеми неща – едно е да ти кажат, друго е да е истина”, коментира д-р Орлин Кючуков. Стойков има и кръвоизлив в белия дроб, а лекарите не искат да дават прогнози.

Павлик Узунов бил познат в Петрич с буйния си нрав, като биел и роднините си, с които не бил в добри отношения, съобщи Нова телевизия. Той е задържан за 72 часа и е обвинен за нанесена средна телесна повреда, като прокуратурата ще иска да бъде оставен за постоянно в ареста. Справка в регистрите на адвокатурата показва, че Узунов е вписан като адвокат през 2000 г. в колегията в Благоевград, но в момента е с отнети права.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular