Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаОставиха в ареста Ап. Чакалов -Тоци

Оставиха в ареста Ап. Чакалов -Тоци

Апостол Чакалов-Тоци остава в ареста по обвинение за рекет и лихварство след като бе задържан при операция на ОДМВР – Кюстендил в офиса му за бързи кредити в Дупница. Това реши Районният съд в града. Мерките на Тоци и на още двама арестувани бяха гледани от съдия Светлана Пейчева. Искането на прокуратурата за тримата бе “задържане под стража”. М. Гаврилов също остава в ареста, докато служителка в офиса за бързи кредити, по-късно е била освободена под домашен арест.

Стана ясно, че са били разпитвани множество хора, взели кредит от офиса на Чакалов, които твърдят, че са били заплашвани.

Припомняме, при акцията бяха задържани двама мъже – на 45 и на 37 години, и жена на 46 години, уточниха от Областната дирекция на полицията в Кюстендил. При операцията, в която участвали и служители от сектор „Специализирани тактически действия“ при ОДМВР – Перник, служители от районните управления в Дупница и Кюстендил са извършени множество процесуални действия в кредитни институции, частни жилища кредитно-спестовни кооперации, автомобили на територията на Дупница.

Иззети са множество вещи и документи, имащи отношение към извършена принуда към граждани на Кюстендилска област.

Операцията е осъществена под надзора на прокурор, образувано е досъдебно производство.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular