Monday, May 20, 2024
HomeРегионДупницаОтбелязаха 27 години от Барикадите в Дупница

Отбелязаха 27 години от Барикадите в Дупница

27 години от паметната дата 4 февруари честваха общественици и граждани в Дупница. На открития през 2019 год. мемориал „Дупнишки барикади”, те си припомниха събитията от зимата на 1997 година. За тях говориха някогашните активисти Тодорка Савова и Михаил Панчев. ”Имаше смисъл от барикадите. България днес е демократична държава. Страната ни е част от цивилизования свят и принос за това имат всички хора, които някога се вдигнаха и направиха истинска революция”, сподели някогашният председател на Общинския съвет в Дупница и активист от СДС Михаил Панчев. Той сподели разочарованието си от опитите в Дупница да бъде реставриран комунизма и да бъдат възстановени тоталитарни практики в управлението.

„В далечната 97-ма година Дупница демонстрира своя обединен дух, който промени историята не само на града, но и на цяла България. Историята на свободните хора никога не се е пишела от случайността, а от избора”, сподели депутатът от ГЕРБ Радослава Чеканска.

Припомняме, че на 4 февруари 1997 год., покойният Николай Добрев върна мандата за съставяне на правителство от БСП на президента Петър Стоянов. Тогава, недоволни от управлението на правителството на Жан Виденов дупничани за повече от седмица блокираха движението по Главен път Е-79 и железопътната линия в района на града.

На честването присъстваха активисти от ГЕРБ, СДС, КОД и граждани.

RELATED ARTICLES

9 COMMENTS

  1. То има само двама или не не съм сигурен които трябва да са там. Другите отрепки и този с корема не изпитват дори срам.

  2. Наглеците нямат срам! 34 години “демокрация” =34 години грабеж и корупция. Сринахте селското стопанство, продавахте заводи за по един лев, подарихте авиокомпания Балкан на израелците (само представителствата на БГА в централните части на всички европейски столици се изчисляваха на десетки милиони долари), съсипахте здравеопазване, образование, Костов и сие ограби пенсионния фонд на българите и се наричахте демократи. Вървете на майната си!

Comments are closed.

Most Popular