Tuesday, May 21, 2024
HomeСпортОтбори от Югозапада в готовност за участие във втора лига при покана от...

Отбори от Югозапада в готовност за участие във втора лига при покана от БФС

„Вяра” ще отрази мненията и препоръките на футболни клубое от ЮЗ трета лига за влизане във втора лига от следващото първенство 2020/2021 година.  Изтече информация, че засега  от участие са се отказали „Спартак” от град Варна, „Спартак” от град Плевен, „Ботев” от Гълъбово, „Поморие”  и „Верея” от  Стара Загора. Под въпрос в момента е и съдбата на „Черноморец” от град  Балчик.
Кандидати за участие във втора лига от следващото първенство са „Миньор” от град Перник, „Септември” от град Симитли, „Спортист” от Своге, „Вихрен” от Сандански, „Оборище” от Панагюрище и ФК „Кюстендил”.
Треньорът на перничани Юри Васев даде своето мнение: „Ние сме с една точка преднина и нямаме вина, че отборът от Симитли е играл мач по-малко. Ако се беше доиграл полусезона, нещата щяха да добият естествения си вид и тогава нямаше да се
критикува този или онзи че заслужава или не да влезе в по-горната лига. До момента на прекъсване на първенството ние сме едноличен лидер в ЮЗ трета лига.
Съгласно Наредбата щом има прекъсване, класирането е такова, каквото е заварено. Очаквам програма за подготовката за първенството на втора лига. Ще се правят тестове на футболистите съгласно указанията на БФС. Чакаме официална покана за влизане във втора професионална лига, защото така е най-правилно. Имаме обещанието на общината да вдигне бюджета. Стане ли факт това, ще привлечем
няколко класни състезатели и вече сме напълно готови. Искам дебело да подчертая, че Перник е известен футболен център, мъжкият отбор е играл дълги години в професионалния футбол, давал е състезатели за националните гарнитури на България. Имаме материална база, която отговаря на изискванията за получаване на лиценз за участие във втора професионална лига. На този етап сме в положение шах, но се надявам до няколко дни неяснотите да се изчистят и отборът на Перник да заеме мястото, което му се полага на база положения труд в досега изиграните официални срещи  до момента на прекъсването в ЮЗ трета лига”.
Спротният директор на отбора от Симитли Пламен Скендерски от своя страна заяви: „Имаме отлична материална база. Спортният ни комплекс отговаря на всички изисквания за участие на отбора ни дори и в първа лига. На нашия стадион с лиценза, който притежава, може да се играят и квалификации за юноши и младежи до 19 годишна възраст. Кадрово разполагаме с много добри състезатели, и то от района. Ще бъдем финансово обезпечени. Ние сме единственият отбор, който не е претърпял загуба през настоящото първенство на ЮЗ трета лига. Всичко това ме кара да мисля, че ще получим покана от БФС за участие във втора професионална лига от следващото първенство 2020/2021 година”.
Президентът на санданските футболисти Георги Манолев  коментира: „По време на паузата на първенството заради пандемията от коронавируса се създаде организация за подобряване на материалната база и в момента теренът ни е един от най-добрите в региона.
Непрекъснато се правеха и съответните процедури-дезинфекция на съблекалните, административната сграда и около нея. Разполагаме с добър отбор, в който играят много класни футболисти, преминали през професионалните групи. Имаме и пълна финансова обезпеченост от страна на собственика Константин Динев. Той е в готовност да обезпечава финансово отбора при условие, че бъде поканен за участие във втора професионална лига. Стадиона разполага и с лиценз за игра в професионалната група. Надявам се до няколко дни да получим добрата вест и да зарадваме спортната общественост в общината”.

RELATED ARTICLES

Most Popular