Saturday, May 18, 2024
HomeСпортОтборът на СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” (Кюстендил) спечели купа „Пауталия” по шахмат

Отборът на СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” (Кюстендил) спечели купа „Пауталия” по шахмат

Третото място в надпреварата остана за друг кюстендилски клуб – “Руен”

 

„Парк хотел Кюстендил” бе домакин на традиционното национално отборно състезание по шахмат за хора със зрителни увреждания за купа „Пауталия”, организирано от СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” (Кюстендил). Състезанието откри кметът на община Кюстендил Петър Паунов.

Съдия на надпреварата бе Асен Анев, съдия републиканска категория, а в турнира се включиха отбори от Перник, Благоевград и София. Домакините участваха с два отбора – „Пауталия” с капитан Динко Даскалов и „Руен” с капитан Пламен Петров. Отбор „Пауталия” спечели първо място, а отбор „Руен” се нареди на трето място в турнира.

Състезанието се проведе на четири дъски. Среброто на първа дъска спечели Борислав Лазаров. Златния медал на втора дъска грабна Кънка Витова, на трета дъска отново състезател на отбор „Пауталия” – Динко Даскалов, завоюва златото. Златния медал на четвърта дъска спечели Александър Костов. Състезателят на отбор „Руен” Пламен Петров на трета дъска успя да се пребори за бронза. Всички те от СКХЗУ ”Пауталия спорт 2005” (Кюстендил). Наградите бяха връчени от Борислав Лазаров и Кънка Витова, които са членове на УС на Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания”, а Кънка Витова е и организатор на състезанието.

“Всички останаха много доволни от обстановката в хотела, от обслужването и организацията на състезанието. Радвам се, че нашите състезатели се представиха отлично”, сподели Кънка Витова.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular