Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупница„Марек” „сгъна” 4 пъти „Велбъжд” в Дупница

„Марек” „сгъна” 4 пъти „Велбъжд” в Дупница

„Марек” победи с 4:0 „Велбъжд” (Кюстендил) в мач от 4-тия кръг на Югозападната трета лига. По този начин вече с 10 точки дели първото място с отборите на „Беласица” (Петрич), „Вихрен” (Сандански) и ФК „Кюстендил”. Съседското дерби между отборите на „Марек” и „Велбъжд” (Кюстендил) премина изцяло под диктовката на домакините, които успяха да вкарат само 4 гола на бранещите се гости.

Този двубой бе изгледан от над 400 зрители на стадион „Бончук”, като ядрото на агитката беше издигнало транспаранта с различни цветове „Марек завинаги” и „В сърцата ни”.

Мачът се игра при много топло време, което попречи на футболистите да покажат истинските си възможности.
Съвсем очаквано първи откриха резултата възпитаниците на Светослав Георгиев. В 28-ата минута феновете на „Марек” ликуваха, след като Иван Влахов насочи кълбото към Веселин Любомиров, той го отклони зад вратаря на „Велбъжд” за 1:0. В самия край на полувремето невероятният в този мач Веселин Любомиров премина като тайфун през защитата на гостите, върна се и още веднъж преодоля трима и насочи кълбото в долния десен ъгъл на стража на „Велбъжд” за 2:0. За цяло първо полувреме футболистите на „Велбъжд” само веднъж имаха шанс за отбелязване на гол при резултат 0:0, но Георги Славков не успя да излъже вратаря на „Марек” Пламен Младенов.

В началото на второто полувреме играта малко се поизнерви след сблъсъци между футболистите. Играта продължи да се води от футболистите на домакините. В 72-рата минута Димитър Чечев направи резултата класически – 3:0. Четири минути по-късно Димитър Панталеев при поредна контраатака на „Марек” покачи на 4:0.

След тази победа отборът на „Марек” все още е без загуба от изминалите четири срещи и вече е с 10 точки.

„Доволни сме от поредния спектакъл, който ни поднесоха футболистите на „Марек”. В 15-ата минута изтръпнахме, когато при 0:0 Георги Славков от „Велбъжд” (Кюстендил) срещу Пламен Младенов, но не успя да вкара гол. Футболистите на гостите бяха дошли да се бранят и да си заминат с по-малко голове”, сподели Румен Тимев от фенклуба на „Марек”.

RELATED ARTICLES

Most Popular