Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградОтварят кабинет за имунизации срещу Covid-19 в Благоевград

Отварят кабинет за имунизации срещу Covid-19 в Благоевград

Над 300 души от домовете за възрастни хора искат да се ваксинират

Кабинет за имунизации срещу Covid-19 се очаква да заработи през следващата седмица в Благоевград, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов. Помещението вече е подготвено, в него ще работят лекар и медицинска сестра. Очаква се и нискотемпературен фризер, в който да се съхраняват ваксините срещу новия коронавирус, каза д-р Калоянов. Дотогава ще се взимат по-малки количества от столицата.
В следващите дни в РЗИ-Благоевград ще пристигнат седемдесет и два флакона с ваксини. Те ще бъдат разпределени за около 350 души. Ваксините ще бъдат поставени на медицински специалисти в областта, посочи д-р Калоянов пред БТА.
Желаещи да бъдат ваксинирани има от болничната и извънболничната помощ, както и фармацевти и стоматолози, допълни директорът на здравната инспекция в Благоевград. До момента над триста потребители и персонал в домовете за възрастни хора в областта са заявили желание да бъдат ваксинирани. Очаква се това да се случи при следващата доставка на ваксини, посочи д-р Калоянов.

RELATED ARTICLES

Most Popular