Monday, May 20, 2024
HomeОживлениеОтличиха най-добрите спортисти на Сандански

Отличиха най-добрите спортисти на Сандански

Плувецът Петър Мицине №1 за годината, награда за принос взе Армен Назарян

В изпълнената до краен предел спортна зала в град Сандански бяха наградени предварително определените спортисти, треньори и деятели от общината за постигнати спортни успехи през 2022 година. Това стана на официална церемония във вторник вечерта.

Кметът на община Сандански Атанас Стоянов поздрави всички  за смелостта, енергията и успехите, с които са допринесли за общината като цяло.

Спортист на 2022 г. стана Петър Мицин от Плувен клуб „Вихрен“, който записа България сред финалистите на Световното първенство в Мелбърн и подобри националния рекорд на 200 м свободен стил.Мицин завърши и четвърти на Европейското първенство юноши в Букурещ.

Второ място спечели талантът от Плувен клуб „Сандански“ Йордан Янчев, който представи България с впечатляващи резултати на Световното първенство в Мелбърн. Янчев има много завоювани титли, от които първо място 800 м. ДЛОП мъже София и девето място щафета на Европейското първенство в Рим.

Достойно, на трето място се нареди Божидар Джоров от Спортен клуб по борба „Би Риал“. Джоров спечели през 2022 г. второ място на ДЛОП възраст юноши и второ място възраст мъже.

При децата до 15 години първо място завоюва Калина Гамишева от Плувен клуб „Вихрен“, второ – Николай Буков от Спортен клуб по киокушин, карате и кудо и трето – Калоян Подгорски от Плувен клуб „Сандански“.

С титлата отбор на  2022 г. се окичи Плувен клуб „Сандански“. Втори стана Спортен клуб по борба „Би Риал“, трети – Плувен клуб „Вихрен“.

За принос за развитието на спорта, кметът на община Сандански – Атанас Стоянов удостои с приз Армен Назарян – олимпийски шампион от летните игри в Сидни през 2000 г., трикратен световен шампион и шесткратен европейски шампион. Назарян беше специален гост на церемонията по награждаването.

Бяха връчени и специални награди за най-малките спортисти – Евгения Димитрова от СКХГ „Гранд“ и Никол Томова от СКХГ „Вихрен“, както и техните клубове за успешна и активна спортна дейност през 2022 г.

Специални отличия бяха връчени и на гордостта на Сандански- страхотните атлети от Клуб за адаптирана физическа активност и спорт – Александър Александров и Мирослава Петрова, както и на техния всеотдаен треньор – Зоя Тодорова.

Местните футболни школи – ОФК „Вихрен“ и ФК „Спорт Вилаж“, бяха отличени за активно развитие на детско – юношеския футбол.

За принос в спорта бе отличен и Стоил Димитров от Сандански – трикратен шампион по борба.

Треньор на годината стана Янко Ханджийски от Спортен клуб по борба „Би Риал“.

Специални награди на Спортистите на годината 2022 г. връчи и Сдружение на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в град Сандански, СПА хотел „Спартак“ и Илия Пасков.

Наградите на призьорите бяха връчени от кмета на Община Сандански Атанас Стоянов, председателя на Общинския съветНиколай Шаламандов, директора на спортно училище в града Николай Марков и почетния гост – Армен Назарян.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular