Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаПарадокс! 15 години ВиК –Дупница взима пари от абонат в Дренски рид,...

Парадокс! 15 години ВиК –Дупница взима пари от абонат в Дренски рид, сега твърди, че дружеството няма водопровод там

Разкарват дни наред 86 годишна жена останала без вода в жегите, решение на проблема –няма, отговори-липсват

Имот в местността Дренски рид в Дупница остана без вода, а собственичката му – 86-годишна жена, цяла седмица не получи отговор на въпроса защо местното водоснабдително дружество е спряло захранването. Парадоксалното е, че Николина Васева е коректен абонат на „В и К-Дупница”, на което плаща за водоснабдяване на въпросния имот. Сега обаче излиза, че там дружеството няма водопровод. Поне така твърдят служители във „В и К-Дупница”, което в продължение на 15 г. е получавало пари от Николина Васева за предоставяната услуга.
Васева има бунгало и голям двор в м. Дренски рид. През лятото възрастната жена обича да остава там за по няколко дни, въпреки че мястото е откъснато – наоколо няма хора, а там няма и ток. Миналата събота, 28 май, когато отишла, Николина разбрала, че няма вода. В понеделник успяла да си налее едва литър и половина. Обърнала се към служители в дружеството, откъдето така и не могли да отговорят защо е спряно водоподаването.
„Лоялен абонат съм. Плащам си водата във „В и К-Дупница”. Преди 15 г. техници на дружеството свързаха имота към водопреносната мрежа, като всичко е законно. Мога да покажа на техниците на В и К мястото, където водопроводът за моя имот е свързан към водопровода на града, но от В и К не получавам никакво съдействие”, каза Николина Васева, обръщайки се за помощ към в. „Вяра”.
На свой ред се обърнахме към служители във „В и К -Дупница”, включително и към управителя Красимира Иванова. От дружеството обещаха в петък, 3 юни, техни техници да отидат на място и Николина Васева да им покаже къде точно е направена връзката на отклонението с водопровода. Обещанието не бе изпълнено. Междувременно в опита си да разберем какво се случва, се натъкнахме на парадокса. А именно – че водата в имота на Николина Васева е от водопровод на Бобов дол, но в годините е плащано за захранването на дупнишкото В и К.
„Ние нямаме водопровод там. Наблизо минава бобовдолски водопровод. Тази жена, както и други хора, преди години са се свързвали по някакъв начин, правили са разклонения и са си подавали вода един на друг”, казаха от техническия отдел пред представител на вестника.
Остават въпроси. Защо В и К -Дупница, след като не е собственик на този водопровод, получава пари за довеждане на вода от него към частен имот? Ще върне ли дружеството парите на Николина Васева? Кой ще възстанови водоподаването на възрастната жена?
Николина Васева ще напише жалба до Костадин Костадинов – председател на Общинския съвет в Дупница, който е принципалът на дружеството. Жалба ще бъде написана и до Марио Нешев -управител на „Кюстендилска вода” – дружеството оператор за областната Асоциация по ВиК (АВиК), в която членуват и община Дупница, и община Бобов дол.

 

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular