Sunday, May 19, 2024
HomeСпортПараолимпиецът Владимир Гюров се подготвя в Банско за Пекин 2022

Параолимпиецът Владимир Гюров се подготвя в Банско за Пекин 2022

Параолимпиецът Владимир Гюров избра Пирин за подготовката си за Пекин 2022. От началото на годината първият български състезател по сит ски – модифицирани ски за хора с увреждания, тренира усилено в Ски зона „Банско”.

Участието в Параолимпийските игри в Пекин следващата година е поредното предизвикателство пред волята на Влади Гюров. Той е амбициран да се класира на челните позиции в алпийските дисциплини.

Силата на мечтите и жаждата за нови предизвикателства го карат да изкачва постоянно нови върхове. Гюров се заема със сит ските, след като успя да покори най-високия връх на Балканите и вече трети сезон нищо не е в състояние да го спре по снежните трасета.

Младият мъж претърпява на 18-годишна възраст тежък инцидент, от който получава травма на гръбначния стълб. Тя довежда до парализа от гърдите надолу, но не успява да скърши силата на духа му, нито да го спре да се реализира професионално като ИТ специалист. Авантюристичната част от личността му пък намира изява в скачане с парашут, летене с делтапланер и с мотоделтапланер.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular