Monday, May 6, 2024
HomeСпортФК "Кюстендил" с четвърто ново попълнение, привлече нападател

ФК “Кюстендил” с четвърто ново попълнение, привлече нападател

19-годишният Андрей Йорданов се завръща у дома, има мачове с мъжкия отбор на ЦСКА-София

 

Отборът на ФК “Кюстендил” привлече четвърто ново попълнение за двубоите през пролетния дял в Югозападната трета лига. С тима от родния си град тренировки започна Андрей Йорданов, съобщи старши треньорът Николай Николов-Чезето. 19-годишният атакуващ полузащитник има мачове и с мъжкия тим на ЦСКА-София, а за последно игра под наем във втородивизионния “Литекс”.

Андрей е юноша на “Бузлуджа” /Кюстендил/, откъдето преминава в школата на “Велбъжд” /Кюстендил/, но през лятото на 2013 преминава в школата на ЦСКА. През март 2016-а е взет да тренира с първия отбор на тима за кратко, но не записва дебют. Шампион на България с юношеския тим на „армейците” през сезон 2016/17. В началото на 2019-а е взет в първия тим и записва дебют срещу “Септември” /София/ на 2 март 2019.

Играе за националния отбор на България до 16 и до 17 години. Роден е на 6 септември 2001 година. Племенник е на бившия нападател и голмайстор на ЦСКА, “Македонска слава” и “Пирин” – кюстендилеца Евгени Йорданов, който в момента е шеф на ОС на БФС в родния си град.

Преди Андрей Йорданов, ФК “Кюстендил” привлече Иван Иванов, Христо Кирев и Евгени Зюмбулев. Отборът от града под Хисарлъка продължава по план своята зимна подготовка. Наставникът Николов информира, че в събота, 16 януари, неговите играчи ще проведат учебна игра срещу местния “Армейци”, който играе в областната група.

Краси Ценкова

 

RELATED ARTICLES

Most Popular