Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникПарите за Цвети са събрани, дават остатъка на други болни деца

Парите за Цвети са събрани, дават остатъка на други болни деца

17-годишната шампионка по фолклор от Перник започна лечението си в Германия

Цвета Страхилова вече е в Германия, където в специализирана клиника ще се извърши трансплантацията, която да спаси живота й. Самата тя се обърна с думи на благодарност към всички, подкрепили каузата й. Както „Вяра” писа, самата операция ще се поеме от Здравната каса. Средствата, които се събраха по време на благотворителната кампания в подкрепа на 17-годишната народна изпълнителка и шампионка по фолклор от Перник, ще се използват за престоя й в Германия.

„Средствата, които останат от даренията на хората, след като Цвета оздравее, ще бъдат пренасочени към други нуждаещи се деца. Тъй като здравната каса отпусна пари, средствата по сметката на Цвети са напълно достатъчни са лечението й. Всички трябва да разберат, че пари от нея се отпускат само срещу фактура от болницата или за лекарства – те не могат да се използват за друго. След приключване на лечението на Цвети, както и самата Цвети иска, парите ще бъдат дарени за лечение на някой друг или други нуждаещи се“, написа в социалните мрежи Евелина Георгиева. Тя изказа благодарност на всички, които са подкрепили кампаниите в помощ на „златното момиче” на фолклора.

„Отново искам да благодаря на хората с кутиите, с благотворителните мероприятия, и най-вече за благотворителния концерт за Цвети от 21 юни. Благодарим на хората, без които този концерт нямаше да се състои – Кристиан Петров, Адриан Скримов и Петър Петров – фен на „Миньор” (Перник). Благодарим и на тези, които се включиха в разпространението на билети, както и на всички хора, включили се с каквото могат – те ще получат благодарствени грамоти. Благодарим и на кмета на град Перник Станислав Владимиров, който ни разреши да проведем концерта на стадиона. Сега нека всички стискаме палци на Цвети“, допълва още Евелина.

А от болницата в Германия Цвета Страхилова благодари на всички, които я подкрепят. Ето какво написа тя във фейсбук: „Искам да БЛАГОДАРЯ на всички знайни и незнайни мои помощници в борбата с левкемията! Много сте и не мога да изброявам имена, за да не пропусна някого… Благодаря на всички добри хора: от Перник (Уникални сте!), България и Света… Лечението ми в Германия вече започна, благодарение на ВСИЧКИ ВАС!“ „За всички останали, които се опитват да спекулират и не спират да се заяждат с администраторите на групите… МИЛИ ХОРА, лечението ми ще е повече от година. Здравната каса поема трансплантацията, останалите неща като прегледи, изследвания и лекарства поемаме ние. Всички пари, които останат в сметката, аз ще даря на деца, които имат нужда от тях! Тези пари могат да се използват само и единствено за лечение чрез фактури от болничното заведение. Благодаря отново на всички, които дариха, за да ми помогнат! Нека Вярата ни крепи! Бъдете здрави!“ – написа още Цвета.

RELATED ARTICLES

Most Popular