Monday, May 20, 2024
HomeНовиниСвятПартизани поеха отговорност за покушението над Дария Дугина

Партизани поеха отговорност за покушението над Дария Дугина

Отговорност за смъртта на Дария Дугина пое руска партизанска организация. Бившият депутат в руската Дума Иля Пономарьов, който в момента живее в Киев, в ефира на опозиционния канал “Утро февраля” обяви, че е бил упълномощен да прочете изявление на Националната републиканска армия, която се бори против властта на руския президент Владимир Путин.
“Ние – руски активисти, военни и политици, сега партизани и бойци от Националната републиканска армия, поставяме извън закона войнолюбците, грабителите и потисниците на руските народи. Обявяваме президента Путин за узурпатор на властта, военнопрестъпник, който измени Конституцията, започна братоубийствена война между славянски народи и изпраща руските войници на сигурна и безсмислена смърт”, гласи част от посланието на Организацията.
Според Пономарьов партизаните са готови да извършат и други атаки, подобни на инцидента, довел до смъртта на Дария Дугина.
Тя загина след като колата, която шофираше, се взриви заради заложен в нея експлозив. Дария е дъщеря на Александър Дугин – учен и философ, известен с близките си отношения с Путин и като архитект на анексирането на Крим през 2014 година./БНТ

Взривиха дъщерята на приближен до Путин

RELATED ARTICLES

Most Popular