Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионКюстендилПърви предизборни престрелки! ДПС с претенции към председателското място в състава на...

Първи предизборни престрелки! ДПС с претенции към председателското място в състава на РИК-Кюстендил

Партиите и коалициите НЕ постигнаха съгласие за състава на избирателната комисия

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия в Кюстендил по време на консултациите при областния управител Виктор Янев. Предложението за председателско място бе на ГЕРБ. Партия ДПС от своя страна също поиска да има председателско място. Венцеслав Механджийски бе предложен от ГЕРБ, а Десислава Златкова – от ДПС. За секретар Коалиция „БСП за България“ предложи Симеонка Манова, а за зам.-председател от Коалиция „Обединени патриоти“ предложиха Силвия Петрова.

„В протокола ще бъдат представени всички становища и предложения на политическите партии и коалиции. Той ще бъде изпратен до Централната избирателна комисия, която ще се произнесе с решение по отношение състава на РИК-Кюстендил за предстоящите парламентарни избори“, коментира областният управител Виктор Янев.

Районната избирателна комисия в Кюстендил е 15-членна, като съотношението между парламентарно представените партии е: ПП ГЕРБ – 6-има членове, коалиция „БСП за България“ – 4-ма членове, партия ДПС – 2-ма членове и по 1 член от коалиция „Обединени патриоти“, партия „Воля“ и Коалиция „Демократична България – Обединение“.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular