Friday, May 17, 2024
HomeСпортПериферните играчи на Рилски все още се възстановяват

Периферните играчи на Рилски все още се възстановяват

Отборът на Рилски спортист все още няма допусната загуба в българския баскетболен елит, но въпреки това тимът си има свои проблеми от кадрова гледна точка. В последно време към дълготрайно контузения Мирослав Васов се присъединиха още двама играчи, които се подвизават по периметъра на терена – гардовете Брендън Рандълф и Георги Адирков.

Американецът пропусна последните два мача на Рилецо заради травма, а юношата на самоковци изкълчи глезена си в дербито срещу Балкан миналата седмица. И тримата продължават да се лекуват, като засега не е ясно кога ще бъдат на разположение на старши треньора Людмил Хаджисотиров.  Това сподели самият той пред Sportal.bg. Най-оптимистична е ситуацията при Рандълф, който напредва с възстановяването си, което обаче все още е в процес.

Към момента именно той е най-важната частица от ротацията на носителите на Купата и Суперкупата на България, тъй като  те разполагат със само един здрав плеймейкър в редиците си – Деян Карамфилов. По време на победата над Балкан с 83:68 в края на миналата календарна година младият Георги Адирков получи шанс за изява и даде възможност на Карамфилов да получава почивка в определени моменти, преди и самият той да се нарани.

На 9 януари от 19:00 часа Рилски спортист затваря 14-ия кръг на НБЛ с домакинство на Черноморец в “Арена Самоков”. Въпреки проблемите тимът на Удо ще се опита да запази непобедената си серия срещу опасния състав на бургазлии. Самоковци са №1 в таблицата с баланс от 12-0, докато “акулите” на Васил Евтимов са седми в класирането с актив от 5-7. /Спортал

 

RELATED ARTICLES

Most Popular