Sunday, May 5, 2024
HomeСпортБеласица започна подготовка с водосвет и 24 футболисти

Беласица започна подготовка с водосвет и 24 футболисти

С водосвет за здраве и успехи ОФКБеласица започна подготовката си във Втора професионална лига в петък в 14.30 часа. Той бе извършен от отец Ангел Кочев, придружен от църковно трио към църква „Св.Димитър Солунски”. Присъстваха както винаги кметът на Общината Димитър Бръчков, новият председател на ОбС инж.Светла Данаилова, управителят на ОФК „Беласица” Ивайло Хаджигаев и треньорският щаб на ДЮШ, начело с доайена Стоил Филипов-легенда на петричкия футбол.

След водосвета отец Ангел Кочев се обърна с топли думи към присъстващите, като пожела успешна зимна подготовка без контузии на футболистите и класиране сред първите в края на първенството. Веднага след това той поръси със светена вода капитаните на отбора Марти Таушанов и Симеон Бояджиев, които почерпиха с питка и баница всички присъстващи, включително и феновете.

Последните бяха заели местата си на официалната трибуна. Отново тук беше ядрото на сектор 5, бившият дългогодишен шеф на „Комити“ Боби Костадинов, Вальо Стефанов, Костадин Арабаджиев, Иван Наков, Николай Чаръкчиев, бившият президент на клуба Венко Папалюгов, който продължава да наблюдава официалните срещи на мъжкия отбор на ОФК Беласица и като домакин, и като гост.

Отборът беше поздравен от кмета Димитър Бръчков, който подчерта каузата, която е Бела за Петрич – сплотяваща. Продължаваме заедно, увери кметът. Допълни, че политиката е била “бавното бързане”, защото работата е пренесена и в детско-юношеската школа на клуба, където днес тренират 310 деца. “Можем да се похвалим днес и с професионален футбол, който да бъде пример за децата”, каза кметът. Това е стратегията на всички досега, ангажирани с ОФК ” Беласица”.

Градоначалникът Димитър Бръчков потвърди ангажимента си за стадион „Цар Самуил“ в Петрич, който вече се стопанисва от Общината. “Ще работим за него. Амбицирани сме Бела да играе отново тук. Предстои много работа, но ще успеем. Доказвали сме го”, бяха още думите на кмета към футболистите и феновете.

Едно ново попълнение – Пламен Петров излезе на първа тренировка. От ДЮШ на клуба се включиха Стоян Стоянов, Динко Йовчев, Емил Караколев и Кирил Великов. Очаква се 19 годишният футболист от Кот д’Ивоар Аксел Отсъстваха заради контузия Игор Фелипе и напусналите Айвън Ангелов и Илия Карапетров.

24-ма стартираха за новия полусезон.

Веднага след това кондиционният треньор Антон Иванов поведе футболистите за първа тренировка по пистите на стадион „Цар Самуил”.

В събота и неделя на стадион „Цар Самуил” продължиха заниманията за физическа подготовка,  най-вече с бегови упражнения.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular