Monday, May 20, 2024
HomeРегионПерникПерник олекна с над 23 тона битови и едрогабаритни боклуци

Перник олекна с над 23 тона битови и едрогабаритни боклуци

Десетки перничани, сред които служители в общинската и областната администрация, доброволци, представители на МВР, РСПБЗН, младежки организации, ученици и учители от ГПЧЕ „Симеон Радев“ се включиха в инициативата ” Да изчистим България заедно”. Малко над 23 тона битови и едрогабаритни отпадъци бяха предадени в Регионалното депо в Перник от почистването в града.

Десетки чували с битови отпадъци, автомобилни гуми, дрехи и други събраха доброволците от подходите към Пернишката крепост, района на Профилакториума и други. Служители в кметство Изток и жители на квартала пък събираха в района около Дома на металурга и жп спирка „Метал“. Доброволци от „ХЪБ за социални-здравни услуги – Перник“ и Международния младежки център – Перник също се включиха в кампанията. Те почистиха пространството между улиците “Черковна”, “Градище” и “Дъга”, където съвсем скоро ще бъде изградена и нова детска площадка!

В почистването на нерегламентирани сметища с битови и зелени отпадъци се включи и специализирана техника на ОП „ФЛОР“ и „ЗМБГ“ АД.

RELATED ARTICLES

Most Popular