Sunday, May 19, 2024
HomeРегионПерникПерничанинът М. Антонов: Два дни се пише за боклуци в Струма, за...

Перничанинът М. Антонов: Два дни се пише за боклуци в Струма, за 1 час ги събрахме

Двама доброволци почистиха затлачен от боклуци бент на река Струма в Перник. Акцията бе в отговор на многобройни сигнали в социалните мрежи за новопоявилото се водно сметище.

Веднага след приключването й инициаторът Марио Антонов публикува емоционален пост в една от най-големите групи „Снимай Перник, нека всички видят“.

„ФБ драскачи, ФБ акълии, ФБ мрънкачи, ФБ сеирджии… Два дни писателствахте, че бентът на реката е замърсен. За един час двама души почистихме реката в този участък. Другия път, вместо да пишете, запретнете ръкави и свършете някаква общественополезна дейност за този град, който има нужда от „гражданите“ си, написа Антонов. „Постът няма за цел коментари от рода на „Браво“ и „Супер сте“. Всеки от коментиращите – почистете пред входната врата на блока, изхвърлете боклука, на който се натъквате, разхождайки се в парка, и т.н. Направете града си приятен за живеене“, призова още перничанинът.

Марио Антонов е начело на екипа от доброволци на Централната рибно-опазваща организация (ЦРОО) в Перник. От 2016 г. насам те се включват в различни акции за почистване в Пернишко. Последната по-мащабна кампания бе през април, когато при почистване на язовир „Пчелина“ бяха събрани 324 чувала с отпадъци. Общото количество бе 20 кубика пресирана смет, равняващо се на цял камион тип „боклучарка“. В инициативата се включиха 62-ма доброволци, 6 лодки и 11 каяка.

Снимки: Марио Антонов

 

RELATED ARTICLES

Most Popular