Friday, May 17, 2024
HomeРегионПетричПетричката гимназия „Пейо Яворов“ отбеляза своя 104-ти рожден ден

Петричката гимназия „Пейо Яворов“ отбеляза своя 104-ти рожден ден

В Петрич отбелязаха тържествено 104 години от създаването на ПГ „Пейо Яворов“.

Празника на училището уважиха официалните гости Георги Динев – депутат от 44-тото, 45-ото и 46-ото Народно събрание, Нина Попова – зам.-кмет “Хуманитарни дейности”, Светла Данаилова – председател на ОбС-Петрич, Анка Янчева – директор на гимназията в периода 2013-2016 г., Вангелия Тренева – секретар на Народно читалище “Братя Миладинови 1914”, Таня Точева – ръководител на Вокално студио “Сгушена звездица”, членове на училищното настоятелство, Димитър Малев – Спортист на годината.

След поздравителните си думи към възпитаниците, колегията и гостите на тържеството директорът Кристина Касабова връчи грамоти за издигане авторитета на училището на учениците с високи постижения и значими обществени изяви и на спортните отбори на гимназията и техните ръководители – победители в Общинските ученически игри.

На тържеството бяха връчени отличията на класираните от журито участници и наградите на кмета на Община Петрич и на председателя на ОбС-Петрич в Националния литературен конкурс “Светът на Яворов”, който се организира от гимназията по случай патронния празник на училището.

„Поздравяваме всички участници за отличното представяне:

Велислава Керемидчиева от 8в клас – водеща на програмата;

Кристен Точкова, Надежда Дюлгерова и Димитър Иванов от 9а и Мариела Бальова и Любен Милушев от 9д клас – рецитатори;

Златка Граматикова и Крум Крумов от 8б и Мария Тодорова от 9г клас – музикални изпълнители, възпитаници на ВС “Сгушена звездица” с ръководител Таня Точева;

всички наши ученици – танцьори в Денс клуб “Кристал” с ръководител Марина Димова и във Фолклорен ансамбъл “Пролет” с ръководител Мария Янева при НЧ “Братя Миладинови”.

Поднасяне благодарност към г-жа Таня Точева и г-жа Вангелия Тренева за отзивчивостта и съдействието за провеждане на училищния празник!

Поздравяваме Магдалена Хаджиева и Георги Малчев – преподаватели по български език и литература и по физика и астрономия, за чудесната програма и отличната организация на тържеството“, заявиха от учебното заведение.

RELATED ARTICLES

Most Popular