Monday, May 20, 2024
HomeРегионКюстендилПетър Паунов: Карантинираните могат да подават заявления за гласуване до 17 ч....

Петър Паунов: Карантинираните могат да подават заявления за гласуване до 17 ч. в сряда

Срокът за подаване заявления на карантинираните лица, които искат да бъдат включени в списъка на втора подвижна секция за изборите на 14 ноември, изтича в сряда в 17 ч. Това напомни кметът на Кюстендил Петър Паунов.
„113 са секциите за предстоящите избори 2 в 1 в община Кюстендил, 61 от тях са в града. Очаква се потвърждение за секцията в Дома за хора със специални потребности „Ильо войвода“, в болницата и арестите. За подвижната секция към този момент са подадени заявки от 26 души.
“Незнайно защо законодателят е решил, че в сряда е последният срок. Призовавам всички, които са карантинирани, до 17 часа да подадат заявления за гласуване, за да могат да бъдат включени в списъците. Осигурено е всичко необходимо като маски, ръкавици и дезинфектанти. Затова на 14-и, в неделя, ви призовавам всички заедно да излезем, за да си подредим държавата и да изразим своя вот“, уточни Петър Паунов. Той допълни, че епидемичната обстановка остава тежка и призова за спазване на мерките. “Виждате, че положението е драматично. Искам да благодаря на медиците и ви моля – дистанция, дезинфекция и дисциплина!”, каза още градоначалникът.
На брифинга той съобщи още, че е одобрена поръчката за обществения транспорт и тя скоро ще стартира.

RELATED ARTICLES

Most Popular