Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаПет дни след обилния снеговалеж: Дървета препречват тротоари в Дупница, клони спъват...

Пет дни след обилния снеговалеж: Дървета препречват тротоари в Дупница, клони спъват движението

Десетки висящи кабели създават предпоставки за инциденти

Пет дни след обилния снеговалеж, тротоари и пространства в Дупница остават непочистени от паднали и изрязани клони, като създават предпоставки за инциденти и затруднения при придвижването на граждани.

“Осъзнаваме, че обстановката наистина беше усложнена. Това създаде много проблеми – паднали стълбове и дървета, но вече мина почти седмица и няма кой да събере и почисти падналите клони, които затрудняват придвижването”, коментират жители на града.

Снимки на десетки паднали дървета и клони в Градската градина, предизвикаха десетки възмутени коментари в социалните мрежи. Това накара служители на Общината да се активизират и освободят преминаването по пътеките.

В четвъртък, все още непочистена остана алеята, водеща към жп и автогарата в Дупница. В ранните сутрешни часове, пътуващите с обществен превоз в района се превръщат в истински сървайвъри, поставени пред избора да прескачат клони или да рискуват да излязат на оживеното пътно платно.

От дни, дърво препречва тротоара на улица “Христо Ботев” в района на бившата детска градина в близост до Младежкия дом. Движението на пешеходци е силно затруднено, тъй като липсва отсрещен тротоар, заради новострояща се сграда. Отсечката от Спортната зала до Черния мост е без улично осветление. Вечер всичко е потънало в непрогледен мрак.

Десетки са сигналите на граждани за паднало дърво и скъсани кабели на улица “Ген. Георги Тодоров”, с което придвижването по тротоара е невъзможно.

Паднали дървета има и по двата тротоара в района от Градинката „Левски“ към Детска ясла “Пролет” и детската кухня.

С отрязани клони и паднали дървета са осеяни междублоковите пространства в най-многолюдния квартал – жк “Бистрица”, както и в черковния двор на катедрален храм  “Св. Георги Победоносец”.

Не по-малко притеснение за безопасността на жителите са и десетките висящи кабели от сгради, дървета и стълбове. “Никой не знае кои от тях са стари, кои са за интернет, кои са под напрежение и кои не. Такива има дори в близост до училища и детски заведения, което е предпоставка за инциденти”, коментират граждани.

Сигналите и снимките в социалните мрежи са десетки, като жителите на града призовават за реакция от страна на Общината и отделите, ангажирани с почистването на улици и пространства.

 

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Чимев е виновен.От като стана кмет и за следващите 4 години за всичко на Дангов само предишните са виновни.Вече цял месец общинската администрация проспива ,а проблемите се умножават.
    Работа се иска не само приказки,а ако има някой виновен за нещо от предишните ,да си понася последствията.

Comments are closed.

Most Popular