Monday, May 6, 2024
HomeСкоростиЗвезда от F1 продава необикновен Fiat 500

Звезда от F1 продава необикновен Fiat 500

В гаражите на пилотите от Formula 1 могат да бъдат намерени различни екзотични автомобили, като в повечето случаи става въпрос за суперколи с характеристики подобни на тази при състезателните болиди. В гаража на Ландо Норис, обаче, може да бъде намерен необикновен Fiat 500 Jolly Evocation,който може би няма да остане там много време.

Колата всъщност не е оригинален Fiat 500 Jolly от който са направени само 650 копия, а реплика, която има своите забележки на някои места. Въпреки това, колата изглежда все толкова забавна и вече няколко пъти виждаме Норис с нея, а наскоро и неговия съотборник – Оскар Пиастри, който също се забавляваше с возилото.

Според километража, пробегът е малко над 36 хиляди километра, което не би трябвало да е проблем за 500-кубиковия двигател на Fiat-а. Търгът за колата ще започне утре и ще продължи до 31 октомври, като се очаква колата да се продаде за над 30 хиляди евро.

“Автомобилите с известни бивши собственици са популярни в Car & Classic, но да вземеш такъв автомобил от ръцете на настоящ пилот от Формула 1, особено такъв в подобна форма, е рядка възможност”, казва Дейл Винтен, ръководител на редакцията на Car & Classic. “Ландо Норис е доказал, че знае оптималния начин да се движи по улиците на Монте Карло с McLaren, а любимият му Jolly доказва, че знае как да прави същото и когато не е на работа.”/ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular