Saturday, May 18, 2024
HomeСкоростиПикапът на Kia бе заснет отблизо на обществен паркинг

Пикапът на Kia бе заснет отблизо на обществен паркинг

Kia официално потвърди плановете си да разработи пикап върху рама, който да се конкурира с популярни модели като Ford Ranger и Toyota Hilux на пазари като Азия и Австралия. Неотдавна прототип на този средноразмерен пикап, който се очаква да носи името Tasman, беше забелязан на паркинг в Корея, което дава възможност за по-близък поглед, въпреки значителния камуфлаж, който скрива почти всички дизайнерски елементи.

Прототипът демонстрира характерен дизайн, включващ прав капак, вертикални предни и задни престилки, квадратни арки на колелата, странични огледала и правоъгълнаа пътническа кабина. Този дизайн му придава здрав и солиден външен вид, напомнящ на Jeep Gladiator. Макар че леглото може да изглежда компактно, Kia е добавила практичен елемент със стъпало, интегрирано в задната броня, което улеснява достъпа на собствениците до него, за да извадят предмети от товарната част.

По отношение на дизайна на светлините пикапът изглежда черпи вдъхновение от по-широкото семейство на КИА, като вертикалните дневни светлини (DRL) отпред наподобяват тези на обновеното Sorento и EV9. Извивката нагоре в долната част на задното стъкло на Tasman повтаря стила, който се вижда при електрическия SUV на Kia.

Kia следва двойна стратегия при разработването на пикапа си, като планира както версия с двигател с вътрешно горене, каквато се вижда в прототипа, така и изцяло електрически модел, който се очаква да се предлага в САЩ. Докато електрическият вариант се очаква да бъде базиран на платформата E-GMP, Tasman може да споделя платформата на каросерията върху рамата с Borrego (Mohave).На австралийския пазар Kia потвърди, че Tasman ще бъде оборудван с дизелов задвижващ агрегат, вероятно 2,2-литров CRDi четирицилиндров двигател с турбокомпресор.А ко обаче пикапът е предназначен за Северна Америка, упоритите слухове сочат, че той може да се предлага с бензинов двигател, за да се съобрази с регионалните предпочитания.

Очаква се Kia Tasman да бъде представен по-късно тази година, а продажбите да започнат през 2025 г./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular