Monday, May 20, 2024
HomeСпорт"Пирин” разгроми "Марек", дупничани направиха равен с безработните

“Пирин” разгроми “Марек”, дупничани направиха равен с безработните

„Пирин” постигна резултатна победа в първия си приятелски мач от лятната подготовка. „Орлетата“ спечелиха с 6:1 срещу отбора на „Марек”. Двубоят се проведе на стадион „Христо Ботев“.

Мениджърът Уорън Фийни заложи на два различни състава във всяко едно от двете полувремена. В срещата взеха участие всички нови попълнения – Петър Занев, Светослав Дяков, Мохамед Брахими и Станислав Костов. В мача взеха участие и дошлите на проби Астериос Икономикос и Джейхан Зайденов, които след последния съдийски сигнал бяха освободени.

Мачът започна добре за „орлетата“, които можеха да открият резултата в 5-ата минута, когато Венцислав Бенгюзов стреля отблизо в аут. Три минути по-късно Станислав Костов също стреля, но не успя да намери вратата. В 15-ата минута след изпълнение на свободен удар Станислав Манолев намери Светослав Дяков, който шутира покрай вратата. Четири минути по-късно Венцислав Бенгюзов проби отляво и даде пас успоредно на голлинията, от който никой не успя да се възползва.

В 20-ата минута гостите застрашиха за първи път вратата на „Пирин”. Росен Йорданов напредна и стреля, но Петър Петров спаси. Две минути по-късно дупничани поведоха. Симеон Димитров се измъкна от засадата и след хубав самостоятелен пробив прати топката в левия долен ъгъл за 0:1.

В 35-ата минута „Пирин” изравни. Иван Тасев бе намерен от Манолев на добра позиция, фронтално срещу вратата, и с отмерен удар в левия долен ъгъл направи 1:1.

Шест минути по-късно Венци Бенгюзов намери на дясното крило Спас Георгиев, който прати центриране успоредно на голлинията и Иван Калайджийски прати топката в своята врата – 2:1.

В самия край на първата част Венцислав Бенгюзов се разписа отблизо, за да направи резултата на полувремето 3:1 в полза на „Пирин”.

Подновяването на играта дойде с нов гол за „орлетата“. Тони Стоичков спъна в наказателното поле Мохамед Брахими и бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Красимир Станоев, който не сбърка за 4:1, пращайки топката в левия долен ъгъл на вратата.

В 55-ата минута Преслав Йорданов стреля отблизо, но вратарят направи добро спасяване. Минута по-късно Икономикос стреля в аут.

В 65-ата минута Мохамед Брахими вкара първия си гол с екипа на „Пирин”, след като проби отдясно и с отмерен удар по диагонала прати топката в мрежата.

В 77-ата минута Брахими прати топката в ръцете на вратаря след удар с глава и центриране отляво на Икономикос.

В 80-ата минута Гурам Гощелиани се появи в игра на мястото на Джейхан Зайденов.

В 83-тата минута Брахими стреля в тялото на вратаря след пас на Гощелиани.

Три минути преди края на мача Икономикос намери Антон Карачанаков, който с хубав удар по земята от фронтална позиция оформи крайния резултат.

Следващата проверка на „Пирин” е на 30.06. срещу отбора на „Созопол”.

Отборът на играчите без договор, организиран от Асоциацията на българските футболисти, стартира с равенство контролите от тренировъчния си лагер в град Брезник. Свободните агенти завършиха 1:1 срещу новия член на Втора лига – „Марек” (Дупница), в приятелски мач, който се игра в неделя на стадиона в Брезник. Всичко най-интересно в спаринга се случи през второто полувреме. В 55-ата минута, при една върната към защитник топка, Димитър Чечев от „Марек” първи стигна до нея, след което падна в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Потърпевшият застана зад топката и реализира за 0:1. След попадението воденият от треньора Румен Стоянов отбор на АБФ бе значително по-активен и създаде няколко чисти ситуации за гол, пише “Спортал”.  В 75-ата минута Николай Хаджиниколов изведе 17-годишния Росен Виденов сам срещу вратаря на „Марек”, но младокът пропусна. В 87-ата минута отново след центриране на Хаджиниколов последва разбъркване в наказателното поле на дупничани, при което най-съобразителен се оказа Александър Славейков и той шутира в мрежата за 1:1. Веднага след гола Баръш Николаев бе изведен сам срещу вратаря на „Марек”, но пропусна да донесе победата за тима на свободните агенти. „В тази жега при 5 дни подготовка е трудно да се играе и футболистите направиха сериозни усилия. Изключително съм доволен от показаното от нашия отбор. Бих похвалил младите момчета, които се включиха с много желание“, заяви след края на контролата треньорът на отбора на АБФ Румен Стоянов.  Втората контрола на футболистите без договор ще е срещу „Струмска слава” (Радомир) на 30 юни от 17,30 часа на стадиона в Добринище. Отборът на играчите без договор се организира за 14-и пореден път от Асоциацията на българските футболисти, с подкрепата на БФС. Целта на проекта е футболистите да водят нормален тренировъчен процес и да се подготвят за новия сезон, докато търсят нови отбори, в които да продължат кариерата си.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular