Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионСандански"Пирин фолк" търси най-добрата нова авторска песен на фолклорна основа

“Пирин фолк” търси най-добрата нова авторска песен на фолклорна основа

За 29-и път фестивалът “Пирин фолк” в Сандански търси най-добрата нова авторска песен на македонска фолклорна основа, както и най-добро изпълнителско изкуство, съобщават от общинския пресцентър. От 27 до 29 август редица талантливи изпълнители ще превърнат фестивала в празник на македонския фолклор.
За поредна година фестивалът ще започне с “Детски Пирин фолк”, който дава сцена на най-малките изпълнители на македонската песен. В следващите две вечери изпълнители от страната и чужбина ще зарадват любителите на фолклора от този край с нови авторски песни.
Пет танцови формации и повече от сто местни танцьори подготвят хореографиите за “Пирин фолк”, съобщават от община Сандански. Освен младите таланти, на сцената като специални гост-изпълнители ще се изявят имена, станали емблеми на фестивала, сред които Гуна Иванова, мъжката фолклорна група “Годлевски Великден”, Йордан Митрев, Василиа Петрова и Цветелина, посочват от общинския пресцентър.
В същото време тече трескава подготовка на танцовите състави, които ще обогатят сцената на Летния театър в трите фестивални вечери. С любовта към танца и красотата на традиционните ни носии танцов състав “Празник”, ансамбъл за народни песни и танци “Никола Вапцаров”, детски танцов състав “Звездица”, ансамбъл “Македонци” и танцова формация “Хоуп” ще представят своите хореографии от сцената на „Пирин фолк” – Сандански.

RELATED ARTICLES

Most Popular