Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБлагоевградПиян потроши до неузнаваемост над 20 коли в Благоевград, изчисляват щетите

Пиян потроши до неузнаваемост над 20 коли в Благоевград, изчисляват щетите

Най-увреден е миниван на човек с увреждане, по страничните му стъкла е хвърлен голям камък

Среднощен вандализъм в Благоевград. Столичанин потроши с камъни над 20 автомобила на паркинг в централната част на града. Сигналът е получен към 5,00 ч. сутринта в четвъртък, като в него е посочено, че млад мъж чупи леки коли на улица „Полковник Димов”. Паркингът се намира пред бившия Четвърти корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски”.
Нарушителят е задържан на място от автопатрул на Първо районно управление.
До момента на задържането са увредени двадесет и един автомобила, съобщиха от ОД на МВР-Благоевград. По случая е образувано досъдебно производство.
По първоначална информация мъжът е от София и е извършил деянието под въздействието на алкохол. Тепърва ще се изчислява стойността на нанесените щети.
На четири от колите са счупени стъклата. Най-увреден е миниван на човек с увреждане, по страничните му стъкла е хвърлен голям камък, изкъртено е страничното му огледало. На повечето коли са повредени страничните огледала.

Снимки: БГНЕС

Припомняме, че в началото на месец ноември десетки автомобили осъмнаха с нарязани гуми в Бобов дол. 31 сигнала постъпиха в полицията, а повредени автомобили имаше из целия град – без значение от марка и година. Впоследствие извършителят бе задържан.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular