Tuesday, May 14, 2024
HomeРегионПовдигнаха обвинение на княгиня Калина за шофиране в нетрезво състояние на Боровец

Повдигнаха обвинение на княгиня Калина за шофиране в нетрезво състояние на Боровец

Царската дъщеря отказала да даде кръвна проба, автомобилът е иззет

 

Районната прокуратура в Самоков повдигна обвинение на княгиня Калина за шофиране в нетрезво състояние. Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков се водят действия по разследване по образувано бързо производство за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Предстои Районна прокуратура – Самоков да предяви на княгиня Калина постановление за привличане към наказателна отговорност.

Разследването по случая продължава, като наблюдаващият прокурор въз основа на събраните доказателства ще направи преценка за наличие на данни за извършено друго престъпление по транспорта. За подобно провинение я грозят от 1 до 3 години затвор или глоба до 1500 лв. Дъщерята на Симеон Сакскобурготски бе освободена от ареста, тъй като е отпаднала необходимостта от задържането ѝ, съобщи БНР.

В неделя става ясно, че 51-годишната дъщеря на бившия премиер е отказала да даде кръвна проба, въпреки че ден по-рано от МВР официално оповестиха, че Сакскобургготска-Муньос ще бъде придружена от полицейски екип до лечебно заведение, за да й бъда взета кръв, след като дрегерът показа наличие на алкохол над 1,2 промила в издишания въздух.

Автомобилът – “Сузуки”, с който княгиня Калина се е ударила в бариерата на хотел в курорта Боровец, е предаден доброволно на разследващите с протокол като веществено доказателство. Колата обаче не е собственост на Калина, съобщи Нова телевизия.

По закон за шофиране с и над 1,2 промила алкохол се носи наказателна, а не административна отговорност. Освен “лишаване от свобода” и глоба от 200 до 1000 лева след промените в Наказателния кодекс, влезли в сила от началото на август, шофьор, задържан зад волана с концентрация на алкохол в кръвта, по-висока от 1,2 промила, се наказва с отнемане на автомобила му в полза на държавата. Ако шофьорът не е собственик на автомобила, който управлява, той ще трябва да плати на държавата сума, равна на стойността на превозното средство.

Автомобилът – “Сузуки”, с който княгиня Калина се е ударила в бариерата на хотел в курорта Боровец, е предаден доброволно на разследващите с протокол като веществено доказателство. Колата обаче не е собственост на Калина.

Припомняме, че към 15.20 часа в събота бе подаден сигнал за самокатастрофирал лек автомобил на изхода от паркинг на хотел в Боровец. Отзовалият се незабавно на място автопатрул установил водача – 51-годишна жена, като след направен тест с техническо средство проба  е отчела над 1,2 промила алкохол.
На мястото е пристигнала и линейка, като лекарският екип не е установил сериозни наранявания.

Няколко часа след инцидента, съпругът на Княгиня Калиня Китин Муньос оправда действията на съпругата си с думите:  “Може да е изпила една чаша вино. Това е нищо”. Муньос обясни пред бТВ, че княгинята е изгубила кучето си.

“Много го обича. Има три кучета. Все още не можем да го открием. Тя е под стрес. Цяла сутрин обикаляхме Боровец. При паркиране е ударила колата, виждате”, каза Муньос. Според него изпитата чаша вино не е пиене на алкохол.

“Това е нищо. Инцидентът е малък. Превръща се в голям проблем, защото е княгиня Калина”, добави Муньос.

В неделя служителка в „Царска Бистрица“, която е пътувала в колата с Калина сподели, че княгинята съжалява за постъпката си, защото и тя е човек. Величка  Петрова разказа пред Нова телевизия, че колата се блъснала в бариерата, когато “афектиран господинът, който беше там, със сила дръпна врата, извади ключа, вероятно при вземане на ключа леко са я наранили”, сподели жената, вкарвайки нова версия по случая.

Калина е единствената дъщеря на цар Симеон и царица Маргарита. Избира да се премести със семейството си за постоянно тук след 12 г. в Мароко. В България тя се ожени за любимия си Китин Муньос, тук се роди и синът им Симеон-Хасан. Муньос и княгинята имат син – Симеон-Хасан, роден у нас на 14 март 2007 г. Детето носи имената на дядо си и на покойния крал на Мароко Хасан II, с когото царят е бил много близък. През първите месеци бебето и майка му живеят в Царска Бистрица. На 23 април 2008 г. Симеон-Хасан е кръстен по каноните на Източноправославната църква в параклиса “Св. Иван Рилски” на резиденцията Царска Бистрица.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular